Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ersun Yanal FETÖ iddialarına 'Hayır' dememiş

Şu an Trabzonspor Teknik Direktörü olan Ersun Yanal, Mili Takım'ın başından FETÖ baskısı nedeniyle ayrılmak zorunda bırakıldığı iddialarına 2007'de yanıt vermiş.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ersun Yanal FETÖ iddialarına 'Hayır' dememiş
15 Temmuz darbe girişiminden sonra yeşil sahada da Fethullah Gülen'in etkisi tartışılıyor. Bu konuda en önemli iddialardan biri eski Galatasaray oyuncusu Mustafa Kocabey'den geldi.

Kocabey Sabah gazetesine verdiği söyleşide 2004'te Milli Takım'ın başına geçen Ersun Yanal'ın 2005'te görevine son verilmesinde cemaate yakınlığıyla bilinen Hakan Şükür'ün imzası olduğunu söyledi. Yanal o dönem Hakan Şükür'e Milli Takım'da forma vermediği için ağır eleştirilere uğramıştı.

Kocabey, A Milli Takım Teknik Direktörü Ersun Yanal, Hakan Şükür'le neden ters düştü? Demek ki Yanal bu oluşumun içerisine girmedi, tehditler aldı. Ben Ersun Yanal'ın da bu konu hakkında konuşmasını bekliyorum açıkçası. Hakan Şükür için 'Takımda olması gerekiyor, oynaması gerekiyor' diyordu Yanal ama demek ki gördüğü bir şey vardı. Hakan Şükür Milli Takım'da niye sorun yaşadı? Ersun Yanal çok büyük bir baskıya dayanamadığı için bence pes etti. Ersun Hoca, Federasyonun içinde bulunan FETÖ'cülerin baskısına dayanamadığı için görevden alındı. Ve Abdullah Avcı… O da TFF'nin içindeki FETÖ'cüler yüzünden istifa etmiştir. Futbola giren TFF'ye de girmiştir. Olmaması mümkün değil" dedi.

ERSUN YANAL 2007'DE 'HAYIR' DEMEMİŞTİ

Ersun Yanal, Milli Takım'da görevden ayrılmasıyla ilgili soruya 2007'de yanıt vermişti. 2007'de Aydınlık dergisinde 'Ersun Yanal 'hayır' demedi başlığıyla Aydın Cingöz imzasıyla yayınlanan yazıda Ersun Yanal ile ilgili bölüm şöyle: "Ersun Yanal’ın Milli Takımdan gönderilmesine ilişkin birçok söylenti yazıldı, çizildi ama kimse “Yanal’ın Hakan Şükür’ü Milli Takım’a almadığı için Fethullah Cemaatinin baskısıyla gönderildiğini” yazmadı. Eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal bu soruyu kendisine sorduğumuzda iddiayı yalanlamadı:

- Hocam, Hakan Şükür’ü Milli Takım’a almadığınız için Fethullah Gülen tarikatı tarafından Milli Takım’dan gönderildiğinizi düşünüyor musunuz?

- Bir açıklama yapamam.

- Bu sık sık dillendiriliyor?

- Bilmiyorum ki böyle bir şey oldu mu olmadı mı! Böyle bir şeyin olduğunu da bilmiyorum yani bununla ilgili bir açıklama yapmak doğru olmaz.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.