Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdenay: "Verilmemesi Gereken Bir Lisans Verildi"

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’ndaki Lynetta Kizer kriziyle ilgili, "Sicil-lisans bölümündeki çocuk vermemesi gereken bir lisans vermiş. İç soruşturmayı başlattık ama bunun...

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2015 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2015 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’ndaki Lynetta Kizer kriziyle ilgili, "Sicil-lisans bölümündeki çocuk vermemesi gereken bir lisans vermiş. İç soruşturmayı başlattık ama bunun cezası hükmen mağlubiyet" dedi.
28 Kasım’da oynanan ve Galatasaray’ın 76-72 kazandığı Fenerbahçe derbisi sonrası sarı-lacivertliler rakip oyuncu Kizer’in müsabakada oynama uygunluğu bulunmadığı gerekçesiyle itirazda bulunmuştu. TBF, dün yaptığı toplantının ardından Galatasaray hükmen mağlubiyetine karar vermişti. TBF Başkanı Harun Erdenay, yaşanan gelişmelerle ilgili NTV Spor’da açıklamalarda bulundu.
"CEZASI ÇOK AÇIK"
Yaşananları iki yönden incelemek gerektiğini ifade eden Erdenay, "Maç sonu Fenerbahçe’nin bir itirazı var. Fenerbahçe’nin bu itirazı haklı... Çünkü bir oyuncu bir pasaport seçip onunla oynamak zorunda ve bu uzun senelerdir var. Galatasaraylı oyuncu Bosna pasaportuyla geldi, değiştirirse bunun cezası çok açık. Bu da hükmen mağlubiyet. Galatasaray, bu oyuncuyu transfer ediyor. Galatasaray Bosna evraklarıyla bize başvuruyor. Biz de onlara bu lisansı verdik. Ancak oyuncu daha önce ABD Milli Takımı’yla oynadığı için AGÜ maçından sonra FIBA’dan uyarı geliyor" dedi.
"İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTIK"
Erdenay, federasyonda sicil-lisans bölümünde çalışan birinin lisansa onay verdiğini dile getirerek, "Biz idari soruşturma da başlattık. Yine de şunu söylemek istiyorum, bu oyuncunun oynayamayacağını herkes biliyordu. Yönetmelik çok net. Bir oyuncu bir pasaporta başvurabilir ve onunla mücadele edebilir. Ama orada ne olduysa, sicil-lisanstaki çocuk, bilgisi olmadan değiştirmiş. Kimse beni aramadı. Keşke beni arasalardı. Bizim arkadaşımız yazılı beyan da almamış, sözlü almış. Dediğimiz gibi biz iç soruşturmayı başlattık. Sonuçta bir çalışanımızın vermemesi gereken bir lisans verildi. Ama bunun sonucu da hükmen mağlubiyet" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.