Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdenay: "Çukurova, Kadın Basketbolunun Kalbi"

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, Çukurova’nın özellikle kadın basketbolunun kalbi durumunda olduğunu söyledi.Erdenay, Adana’da gerçekleştirilen Kadınlar Basketbol Final Grubu’na katılan Ankara Ormanspor, Osmaniye...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdenay: "Çukurova, Kadın Basketbolunun Kalbi"
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, Çukurova’nın özellikle kadın basketbolunun kalbi durumunda olduğunu söyledi.
Erdenay, Adana’da gerçekleştirilen Kadınlar Basketbol Final Grubu’na katılan Ankara Ormanspor, Osmaniye Gençlikspor, Edremit Belediyesi Gürespor ve Mersin Basketbol ile Çukurova’da bulunan kulüplerin yönetici, antrenör, menajerleriyle Park Zirve Onbaşılar Restoran’da bir araya geldi.
Çukurova’yı çok önemsediğini, basketbol adına verimli bir bölge olduğunu ifade eden Erdenay, “Adana, Mersin, Osmaniye, Gaziantep, Hatay illerinden oluşan Çukurova, kadın basketbolunun kalbi durumunda. Yıllardır, bu bölgeden yetenekli sporcular, hatta antrenörler bile yetişti. Bunların başında BOTAŞ Spor olmak üzere, Mersin Büyükşehir Belediyespor, Hatay Büyükşehir Belediyespor, Adana ASKİ Spor takımları gelir. Adana’da yapılan kadınlar final maçı sonunda da mevcut kadın basketbol takımlarının yanı sıra Osmaniye Gençlikspor ve Mersin Basketbol Bilyoner.com Kadınlar Süper Ligi’nin yeni takımları oldular. Kadın takımları oluşturmak, yarıştırmak, iyi bir yerlere taşımak gerçekten zordur. Ben hem İTÜ’de görev yaparken, hem de geçmiş dönemlerde Fenerbahçe’de oynayan eşim Gergana Branzova’dan dolayı kadın basketbolunun sıkıntılarını bilirim” diye konuştu.
“İDDİA GELİRLERİNİN ARTMASI KONUSUNDA ÖNEMLİ BİLGİLER VERECEĞİM”
Federasyon başkanlığına getirildiği seçimlerde verilen sözlerin büyük bölümünü yerine getirdiğini ifade eden Başkan Erdenay, “Kulüpleri yaşatmanın zorluğunu yakından biliyorum. Bu nedenle kulüplerin gelirlerini artırmak için girişimlerimiz sürüyor. Yakın zamanda özellikle iddia gelirlerinin arması konusunda önemli bilgiler vereceğim. Ayrıca sponsor desteği, yabancı oyuncu, bonservis ve hakem ücretleriyle de ilgili çalışmalarda gelinen son noktayı kulüplerle de paylaşacağım” dedi.
Erdenay, yemeğe katılanlara teşekkür ederek, daha sık bir araya geleceklerini belirtti. Erdenay, Adana’da Menderes Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Kadınlar Basketbol finallerinde organizasyon ve tesis konusunda gerekli hassasiyeti gösteren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Atkaşbak ve ekibine de teşekkür etti.
KATILIM YÜKSEKTİ
Yemeğe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, Raşit Akın, Ali Türkmen, Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürü ve ASKİ Spor Kulübü Başkanı Rahmi Pekar, antrenör Kaan Artun, Menajerler Fatih ve Ali Yücel, İlker Ekeroğlu, Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş, Milli Takımlar Menajeri Haluk Yıldırım, KKTC Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı ve Spor Kulübü Başkanı Doç. Dr. Hakan Atamtürk, Adanaspor Basketbol Kulübü Başkanı Tevriz Dura, Basketbol Federasyonu Adana İl Temsilcisi Rıza Öztürk, Şanlıurfa Memleket Spor Kulübü Başkanı Gökhan Gökmen, Osmaniye Gençlikspor Kulübü Başkanı Murat Teke, Ankara Ormanspor Kulübü Genel Menajeri Akın Alemdar, Hatay Büyükşehir Belediyespor Başkanı Serdar Güven, Mersin Üniversitesi Spor Kulübü Genel Menajeri Suat Özdal, Gaziantep Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Menajeri Okan Eroğlu, Mersin Basketbol Spor Kulübü Başkanı Mehmet Işıkay ve diğer antrenör, menajer ve yöneticiler katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.