Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erbil'de düzenlenen "barış maratonu" büyük ilgi gördü

Irak'ın kuzeyindeki Erbil şehrinde bugün 54 ülkeden 7 bin barış için koştu. “Barış için koşalım” sloganı ile düzenlenen 3. Uluslararası Erbil Maratonu renkli görüntülere sahne oldu. Bölgesel Kürt Hükümeti ve bölgedeki etkin şirketlerin...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Irak'ın kuzeyindeki Erbil şehrinde bugün 54 ülkeden 7 bin barış için koştu. “Barış için koşalım” sloganı ile düzenlenen 3. Uluslararası Erbil Maratonu renkli görüntülere sahne oldu. Bölgesel Kürt Hükümeti ve bölgedeki etkin şirketlerin sponsorluğunda gerçekleşen aktivite sabah 08.00 de başladı. Barış koşusu 13.00'a kadar devam etti. Organizasyon kapsamında halk yürüyüşü ile birlikte 3 ayrı kategoride maraton koşusu yapıldı.
3.Uluslararası Erbil Maratonu'nda 4, 10 ve 42 kilometre olmak üzere 3 farklı kategoride yarışlar yapıldı. Maraton parkurlarında start aynı noktada verildi. Organizasyonun sonrasında halka açık konser verildi. Konserde Erbil Valisi Nevzad Hadi yanı sıra yardımcısı Tahir Abdullah da hazır bulundu. Konserden sonra yarışmayı birinci, ikinci ve üçüncü olarak bitirenlere ödül dağıtıldı.
Bölgesel Kürt Yönetim Belediye ve Turizm Bakanı Dilşad Şahap, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada bu tür uluslar arası etkinliklerine büyük önem taşıdığını ifade etti. “ Barış için koştuk “ diyen Bakan Şahap,” Umarım yarışma herkesin gönlüne göre geçmiştir” ifadesini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.