Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En Özel Sporculardan En Özel Olimpiyat

Türkiye’nin dört bir yanından gelen özel sporcular, Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Ulusal Özel Sporcular Atletizm Şenlikleri’nde ter döktü. Renkli görüntülerin oluştuğu olimpiyatta minik sporcular üzerinde...

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin dört bir yanından gelen özel sporcular, Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Ulusal Özel Sporcular Atletizm Şenlikleri’nde ter döktü. Renkli görüntülerin oluştuğu olimpiyatta minik sporcular üzerinde “İyi ki anneler var” yazan pastayı kesti.
Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından engelli miniğin katıldığı Ulusal Özel Sporcular Atletizm Şenlikleri başladı. Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü Yerleşkesi’nde gerçekleşen atletizm şenliklerine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra ilçe protokolünden birçok isim katıldı. Yarışlar başlamadan önce minikler tarafından sergilenen tiyatral ve dans gösterileri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Elazığ’dan Ankara’ya, Kocaeli’den Konya’ya Türkiye’nin dört bir yanından engelli miniğin katıldığı yarışlarda, tüm katılımcılara plaket takdim edildi. Plaketlerini Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’den alan miniklerin mutluluğu yüzlerinden okundu. Program sonunda ise Başkan Hilmi Türkmen minikler yarışırken onları yalnız bırakmayan engelli miniklerin anneleri ile birlikte üzerinde “İyi ki anneler var” yazan pastayı kesti.
Öte yandan, 1845 engelli miniğin katıldığı yarışların; otistik, zihinsel engelli, bedensel engelli-çok engelli, down sendromlu, işitme ve görme engelli kategorilerinde düzenlendiği öğrenildi.
“ÖZEL YAVRULARIMIZ BİZİM İÇİN BİR ZENGİNLİK”
Başkan Türkmen, burada yaptığı konuşmada, “Bizler Üsküdarlılar olarak sosyal belediyecilikte kültürel ve sanatsal belediyecilikte özel ve güzel işler yapıyoruz. Üsküdar’ımız bir marka şehir. Özel sporcularımız özel yavrularımız kalplere giden yolda önemli bir zenginliktir bizim için. Bugün burada yaptığımız bu sportif aktivite sıradan bir çalışma, sıradan bir müsabaka değildir. Çok anlamlı bir çalışmadır. Çok anlamlı bir organizasyondur” dedi.
Türkmen, organizasyona destek vermenin kendileri için bir zenginlik olduğunu söyleyerek, “Bakın burada böyle bereketli bir günde Miraç Kandili’nde sizlerle bir araya gelmek Allah’ın en güzel lütuflarından biridir. Nasıl ki bu çocuklarımız bizim için bir Allah’ın bir lütuf, bizim için Allah’ın bizlere vermiş olduğu en önemli imtihanlardan birisi ise bu güzel faaliyete destek vermek onun yanında olmak hele bir de gönüllü olarak bu aktiviteye bütün fedakarlıklarıyla desteklemek ayrı bir zenginliktir” şeklinde konuştu.
Down sendromlu çocukların yarışına katılan engelli miniklerden birinin annesi ise, “Böyle bir günde burada olduğumuz için çok mutluyuz. Başta spor hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Burada ciddi ciddi yarışıyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.