Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En fazla genç nüfusun bulunduğu illerden olan Şanlıurfa’da 8 dalda spor turnuvası

En fazla genç nüfusun bulunduğu illerden olan Şanlıurfa’da 8 dalda düzenlenecek. Turnuvanın tanıtım toplantısı ise Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi başkanlığında yapılacak.Şanlıurfa’da gençlerin spor aktivitelerine katılması...

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
En fazla genç nüfusun bulunduğu illerden olan Şanlıurfa’da 8 dalda spor turnuvası

En fazla genç nüfusun bulunduğu illerden olan Şanlıurfa’da 8 dalda düzenlenecek. Turnuvanın tanıtım toplantısı ise Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi başkanlığında yapılacak.

Şanlıurfa’da gençlerin spor aktivitelerine katılması için kentte 5 ay sürecek olan ödüllü spor turnuvasına start verildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen turnuvanın tanıtım toplantısı Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde yapıldı. Toplantıya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, Bölgesel Hakem Kurulu Başkanı Bilal Kutlu, ASKF Şube Başkanı Mehmet Aktaşoğlu, Genel Sekreter Adnan Yükselir, spor yazarları, spor yorumcuları ve gazeteciler katıldı. Hedeflerinde gençlik olduğunu ve bu nedenle spora çok önem verdiklerini ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Bizim hedefimizde halk sporu var. Ne kadar çok gencimizi sporla buluşturursak o kadar kendimizi başarılı kabul edeceğiz. Şanlıurfa spor alt yapısı anlamında fiziki gelişmesini en üst seviyeye getirmiş durumdadır. Önemli olan fiziki mekanları doğru bir şekilde kullanmaktır. Türkiye’nin en genç ili olan Şanlıurfa’daki gençleri Milli Eğitim müfredatı doğrultusunda sporla buluşmasını sağlamak ve şehirde heyecan, coşku, barış, kardeşlik, centilmenlik ve sosyal ilişkiyi geliştirme anlayışını sağlamaktır. Bakış acımız bu. Projeye böyle bakıyoruz. Kurumlar olarak birlikte hareket edersek aynı hedefe birlikte kilitlenmiş olacağız. Bu hedef gençliktir, bu hedef spordur, geleceği teslim edeceğimiz gençlerin gelişimidir. Yenice spor tesislerimizde spor turnuvamıza start vereceğiz ve bu turnuvada Lise öğrencilerin katılacağı Futbol, Güreş, Taekwondo, Basketbol, Hentbol, Atletizim, Judo ve Karakucak spor branşları olacaktır. Burada yeteneğini sergileyen gençlerimizi Kulüpler bazında lisanslı hale getirerek onları geleceğe taşıma anlamında bir kazanım olarak hedefliyoruz" dedi.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Şube Başkanı Mehmet Aktaşoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş ile İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ise turnuvanın hayırlı olmasını diledi. Yapılan konuşmaların ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla program son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.