Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emin Müftüoğlu: "Bisiklet sporunu hak ettiği yere hep birlikte getireceğiz"

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, “Önümüzde yapılacak olan uluslararası spor müsabakaları dahil olmak üzere, bisiklet sporu hak ettiği yerlerin en üst seviyesine gelecektir” dedi.Bisiklet yollarının çoğaltılması ve bisikletin...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2016 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2016 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, “Önümüzde yapılacak olan uluslararası spor müsabakaları dahil olmak üzere, bisiklet sporu hak ettiği yerlerin en üst seviyesine gelecektir” dedi.
Bisiklet yollarının çoğaltılması ve bisikletin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarıyla Türkiye’de bisiklet kullanımının yaygınlaşmasına katkı sağlayan Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, özellikle Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Bisiklet Turu ve Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışları organizasyonlarında Türkiye’nin tanıtımında önemli rol oynadı.
Türkiye’nin turistik yörelerinin tanıtımına önem veren ve bisiklet sporunun bu bölgelerin tanıtımındaki yerine değinen Müftüoğlu, “Yeni dönemde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın koymuş olduğu 2023 vizyonunda bisiklet sporunu da hak ettiği yere hep birlikte getireceğiz. Bu hususta önderimiz olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a ve her zaman yanımızda olan Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ediyorum. Onların değerleri destekleriyle, önümüzde yapılacak olan uluslararası spor müsabakaları dahil olmak üzere, bisiklet sporu hak ettiği yerlerin en üst seviyesine gelecektir. Bisikletçiler olarak biz bir aileyiz. Bütün kulüplerimiz, yöneticilerimiz, sporcularımız ve genel müdürlüğümüzle koordineli şekilde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bisiklet sporunun Türkiye’mizin tanıtımına yapmış olduğu katkı turistik yörelerimize yönelik ilgiyi arttırmıştır. Bu tanıtımı Türkiye’mizin her bölgesi için gerçekleştireceğiz. Çevre dostu olan sporun okullarda daha yaygın hale getirilmesini sağlayacağız. Bisiklet sporunun hepimizin çocuk sevdası olduğunu biliyorum. Sağlık için, spor için ve çevrenin korunması için bisiklet sporunu ailelerin binebileceği bir şekilde tanıtımını gerçekleştireceğiz. Bisiklet sporunun güzelliğini genele yayacağız. Okullarımızda ve yerel yönetimlerimizde bisikletin yaygınlaşması için gerçekleştireceğimiz çalışmalarımız hızla devam edecektir. Bisiklet sporu, günümüzdeki spor dalları içerisinde çevre dostu olmasıyla, tabiatı korumasıyla, sağlık ve çevre güzelliği açısından en önemli, olmazsa olmaz bir spor dalıdır. Bugüne kadar yanımızda olan ve bize destek veren herkese, bundan sonra yanımızda olup, destek verecek tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Federasyon seçiminin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum Uluslar arası alanda bisiklet sporumuz göreve geldiğimiz andan itibaren başarılı bir şekilde her geçen gün derecesini arttırmış ve dünyada Türkiye’nin adını dünyaya bisikletle de duyurmuştur. Hedefimize kaldığımız yerden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.