Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elazığspor şirketleşiyor

TFF 1. Lig de mücadele eden Elazığspor yönetimine olağanüstü genel kurulda şirketleşme yetkisi verildi.Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan olağanüstü toplantıya Elazığspor İkinci Başkanı ve Mali İşler Sorumlusu Karahan Çelik, Kulüp...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 20:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elazığspor şirketleşiyor
TFF 1. Lig de mücadele eden Elazığspor yönetimine olağanüstü genel kurulda şirketleşme yetkisi verildi.
Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan olağanüstü toplantıya Elazığspor İkinci Başkanı ve Mali İşler Sorumlusu Karahan Çelik, Kulüp Avukatı Cengiz Gülaç ile kulüp delegeleri katıldı.
Göreve geldikleri günden itibaren çeşitli sorunlarla mücadele ettiklerini belirten Elazığspor İkinci Başkanı ve Mali İşler Sorumlusu Karahan Çelik, "Bu problemlerin en başında Elazığspor Kulübü Derneği’nin sportif ve ticari faaliyetlerini yürütürken, daha önceden gelen icralardan ve protestolardan dolayı dernek hesaplarının dahi kullanılabilir durumda olmamasından dolayı ciddi sıkıntılar çektik. Çekmeye de devam ediyoruz. Bunların bir nebze bertaraf edilebilmesi için kulübün sportif faaliyetlerinin bir şirket üzerinden yürütülmesini yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda karar aldık" dedi.
Şirketleşme yolunda uzun süren bir çalışmaları olduğunu dile getiren Çelik, "Bu şekilde bir şirket üzerinden, sportif faaliyetleri yürütme kararı aldık. Genel Kurul Üyeleri, bu konuda bize yetki verirse, buradaki düşüncemiz bir Sportif A.Ş. kurmak ve bu A.Ş.’nin yüzde yüz hissesi Elazığspor Kulübü Derneğinin olacak şekilde faaliyetleri devam ettirmek. Bu şirkette tamamen sportif faaliyetler yürütülecek. İkinci bir şirket daha kurmayı hedefliyoruz. Burada da ticari faaliyetleri yürütmeyi düşünüyoruz. İkinci şirketin de tamamen hissedarının Elazığspor Sportif A.Ş. olmasını hedefliyoruz. Spor faaliyetiyle birlikte ticari faaliyetler de bir yandan devam ediyor. Hem ticari hem sportif faaliyetleri aynı şirket üzerinden yürütmemiz halinde devletin spor kulüplerine vermiş olduğu bazı vergi muafiyetlerinden maalesef yararlanamıyoruz. Sportif ve ticari faaliyetlerin iki ayrı kurum üzerinden iki ayrı şirket üzerinden yürütülmesi bu noktada şart" ifadelerini kullandı.
89 tane delegenin katıldığı olağan üstü genel kurul toplantısı sonucu sportif ve ticari olmak üzere 2 tane A.Ş. kurma kararı oy çokluğu ile alındı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.