Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekrem Memnun’dan Rio’da çeyrek final hedefi

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, “Amacımız ilk olarak gruptan çıkabilmek, çeyrek final oynayabilmek” dedi.2016 Rio Olimpiyatları’nda mücadele edecek A Milli Kadın Basketbol Takımı ilk çalışmasını yaptı.Ay-Yıldızlı...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 19:53
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, “Amacımız ilk olarak gruptan çıkabilmek, çeyrek final oynayabilmek” dedi.
2016 Rio Olimpiyatları’nda mücadele edecek A Milli Kadın Basketbol Takımı ilk çalışmasını yaptı.
Ay-Yıldızlı ekip, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Başantrenör Ekrem Memnun yönetiminde basına 15 dakikası açık antrenman gerçekleştirdi. 7 Temmuz Perşembe gününe kadar çalışmalarını İstanbul’da sürdürecek olan A Milli Kadın Basketbol Takımı, daha sonra kamp yapmak için Slovenya’ya gidecek.
"Hedef çeyrek final"
Başantrenör Ekrem Memnun, "Birinci hedefimiz olimpiyatta yer almaktı. Onu başarabildik. Dünya’nın en iyi 12 takımının katıldığı bir turnuva olacak. Biz yer alma amacımıza ulaştık şimdi ise başka bir amacımız var başarılı olmak. Böyle uzun soluklu turnuvalarda başarı elde edebilmek için hep yarışın içerisinde kalmak lazım. Her maça, maç maç bakacağız. Çok iddialı takımlar var ama biz de iddialıyız. Amacımız ilk olarak gruptan çıkabilmek, çeyrek final maçını oynayabilmek. Ondan sonra her maça odaklanıp daha yukarıya gitmeye çalışacağız. Şu andaki ilk amacımız çeyrek final oynama hakkı elde etmek, ondan sonra bakacağız hayırlısıyla” diye konuştu.
“Daha iyi duruma geleceğiz”
Takımla birlikte 1 aylık bir süreç geçirdiklerini kaydeden Ekrem Memnun, dönem dönem çok iyi basket oynadıklarını dönem dönem iyi oynayamadıklarını söyledi.
Memnun, “Neleri iyi yaptık neleri kötü yaptık’ bunları analiz etme zamanımız da oldu. Şimdi bu dönemde oyuncuların kondisyonlarını ve fiziksel güçlerini artırıp kötü yaptığımız şeyleri daha iyi yaparak oyunumuzu yukarı götürmeye çalışacağız. Üzerine koyup çok daha iyi duruma geleceğiz. Çok umutluyuz ve inşallah olimpiyatlara herkesin formu en üst düzeyde gideceğiz. Orada da en iyi oyunumuzu oynarsak iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Hazırlık maçlarını da olimpiyatlarda mücadele edecek takımlarla oynamayı planladıklarını dile getiren Başantrenör Ekrem Memnun, “Sadece biz kendi oyunumuzu ileriye götürmek istiyoruz. Neredeyse her ekolden basketbol oynayan takımlarla oynadık neredeyse. Bundan sonra sadece kendimize odaklanacağız. Beraber oynama alışkanlığını oturtmak için mümkün olduğunda fazla maç oynamalıyız” açıklamasını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.