Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekrem Memnun: “Milli Takımla Uzun Vadeli Bir Plan Yaptık”

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörlüğüne tekrar getirilen Ekrem Mumum, Türkiye Basketbol Federasyonu ile uzun vadeli bir bir yaptıklarını belirterek, “Bu planın birinci aşaması ve çok çok önem verdiğimiz konu olimpiyatlara katılmak....

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörlüğüne tekrar getirilen Ekrem Mumum, Türkiye Basketbol Federasyonu ile uzun vadeli bir bir yaptıklarını belirterek, “Bu planın birinci aşaması ve çok çok önem verdiğimiz konu olimpiyatlara katılmak. Şuan tüm konsantrasyonumuz bu yönde” dedi.
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Başantrenörlüğü’nden ayrılan Ekrem Memnun’u yeniden A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın başına getirdi. Memnun, bir yıllık aranın ardından milli takım için ter dökecek. TBF Ekrem Memnun ile 4 yıllık bir anlaşma yaptı. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısında TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş ve milli takımın yeni Başantrenörü Ekrem Memnun basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
AKKAŞ: "EKREM HOCA İLE PLAN YAPTIK"
Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde final oynayan takımlar haricinde kamp çalışmalarına başladıklarını belirten Akkaş, sözlerine şöyle devam etti:
“13-19 Haziran’da Fransa’nın Nantes kentinde düzenlenecek olan FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri’ne hazırlanan A Milli Kadın Takımımız madalya hedefiyle yoğun bir tempoda çalışmalarını yapmaktadır. Bildiğiniz gibi geçen sene A Milli Kadın Takımımızda ve altyapılarda yeni bir yapılanmaya gitmiştik ve A Milli Kadın Takımın başına Ekrem Memnun’u, yardımcılığına Aziz Akkaya’yı ve Takım Menajerliğine Arzu Özyiğit’i getirmiştik. İyi bir çalışma programıyla Avrupa şampiyonasına katıldık ve sonrasında da Avrupa beşincisi olarak olimpiyat elemelerinde oynama şansı yakaladık. Daha sonra 2017 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçlarının Kasım ve Şubat aylarında yapılacak olmasından dolayı Antrenörümüz Ekrem Memnun ile oturup bir çalışma programı hazırladık. Ekrem Hoca bize hem milli takım eleme gruplarını hem de kulüp takımını beraber götürmenin çok zor olduğunu ve konsantrasyon problemi yaşayacağını söyleyerek görevinden ayrıldı. Sonrasında aynı yapı içerisinde biz Aziz Akkaya ile Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçlarını oynadık ve bu doğrultuda Olimpiyat Elemeleri’ne de bu şekilde gitmek gibi bir planımız vardı. Fakat bu planı yaparken de Ekrem Memnun’un Galatasaray ile uzun süreli bir sözleşmesi olmasından dolayı böyle bir yola gitmiştik. Geçen hafta içerisinde Ekrem Memnun ile Galatasaray Kulübü arasındaki anlaşma karşılıklı olarak sona erdi. Biz de 9 Mayıs Pazartesi gününden itibaren Ekrem Hoca ile sözleşmesi bittiği için ki hepiniz takip ettiği gibi daha öncesinde TBF Başkanı Harun Erdenay’ın bir açıklaması vardı milli takım antrenörlerinin başka bir takım çalıştırmasını arzu etmiyordu. Dolayısıyla Ekrem Hoca’nın bir takımla anlaşmaması sebebiyle oturduk kendisiyle plan program dahilinde bir çalışma yaptık. Anlaşma zemini aradık ve kendisiyle anlaştık. Bu durumu uzun yıllar sürecek bir çalışma olarak sizlere duyurmaktan son derece mutluyuz ve keyifliyiz. 2015 yılında teknik kadro çalışmaları yapılırken Ekrem Hoca’nın olmazsa olmazı Aziz Akkaya ile çalışmaktı. Aynı zamanda biz Aziz Akkaya’ya Altyapı Milli Takımlar Koordinatörlüğü görevini de vermiştik. Ekrem Memnun bundan sonraki çalışma sürecinde de mutlaka Aziz Akkaya ile çalışmak istediğini söyledi ve Aziz Akkaya ile konuştuğumuzda da o da bundan keyif alacağını söyledi ve bundan sonraki kadro yapılanmasında herhangi bir değişiklik olmayacaktır” şeklinde konuştu.
MEMNUN: “MİLLİ TAKIMLA UZUN VADELİ BİR PLAN YAPTIK”
Geçtiğimiz sezon federasyonla uzun vadeli bir plan yaptıklarını hatırlatan Memnun, “Ama süreç içerisinde 2017 Avrupa Şampiyonası’nın elemelerinin sezon içerisinde olmasından dolayı bir konsantrasyon eksikliği yaşayacağımı düşündüm. Kulübüme de federasyona da gerekli katkıyı bu konsantrasyon eksikliğiyle veremeyeceğimi düşündüğüm için federasyonla görüşerek A Milli Kadın Takım Başantrenörlüğü görevinden ayrıldım. Uzun vadeli bir plan yapılmıştı, mutlaka bir olimpiyat hedefimiz vardı. Eleme Grubu oynama hakkı kazanarak en azından şimdilik yarısını başarmış olduk. Ondan sonraki süreç benim kulüple anlaşarak oradaki misyonumu doldurmuş olduğumu görmemle ve Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nda yeni bir sese ihtiyaç olduğunu düşündüğüm için böyle bir karar almayı düşündüğümü anlattım. Onlarda anlayışla karşıladılar ve ayrıldım. Daha sonra federasyon yetkilileriyle oturup ciddi bir konuşma yaptık. Uzun vadeli bir plan yaptık. Bu planın birinci aşaması ve çok çok önem verdiğimiz konu olimpiyatlara katılmak. Şu an tüm konsantrasyonumuz bu yönde. Bunu yapmak için geçmişi başarılarla dolu olan A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın bütün gücüyle elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Olmazsa olmazımız olimpiyata gitmek. Ondan sonra da mutlaka oynadığımız çeyrek finalin üzerine çıkmak istiyoruz. Bunu yapabilecek bilgi ve tecrübede kadromuz ve organizasyonumuz var. Bunu gerçekleştirmek için herkesin vereceği pozitif katkıyla çalışacağız” diye konuştu.
“OLİMPİK BİR KOÇ OLMAK BULUNMAYACAK BİR FIRSAT”
TBF’ye teşekkür eden deneyimli çalıştırıcı, “Olimpik bir koç olmak her spor adamı için kolay bulunmayacak bir fırsat, sporcular için de öyle. Daha önce bunu başaran oyuncularımız ve antrenörlerimiz oldu. Şimdi bayrak bizde. Tekrar bunu yerine getirebilmek çok önemli” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.