Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Efsaneler Kupası Galatasaray’ın

Türk-Alman dostluğunu pekiştirmek adına Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Alman Konsolosluğu’nun işbirliği ile düzenlenen “2. Efsaneler Kupası” tamamlandı. Final maçında geçen yılın şampiyonu Hannover 96’yı 2-1 mağlup eden...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2016 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2016 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Efsaneler Kupası Galatasaray’ın
Türk-Alman dostluğunu pekiştirmek adına Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Alman Konsolosluğu’nun işbirliği ile düzenlenen “2. Efsaneler Kupası” tamamlandı. Final maçında geçen yılın şampiyonu Hannover 96’yı 2-1 mağlup eden Galatasaray kupanın sahibi oldu.
Bu yıl ikincisi düzenlenen, “Efsaneler Kupası” birbirinden çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Antalya Büyükşehir Belediyespor, FC Adler Konsolosluk Takımı, Galatasaray, Hannover 96, Galatasaray Lisesi ve Türk - Alman Karma Takımlarının mücadele ettiği turnuvada; Ümit Davala, Bülent Korkmaz, Orkun Uşak, Deniz Barış, Fabian Ernst, Carsten Linke, Thomas Brdaric, Savaş Koç, Cihan Haspolatlı, Mustafa Kocabey gibi dönemin yıldız futbolcuları sahaya çıktı. Konyaaltı Atatürk Stadı’nda oynanan grup maçlarının ardından finalde karşı karşıya gelen Galatasaray ve Hannover 96 karşılaşmasında gülen taraf Sarı Kırmızılılar oldu. Antalya’yı temsil eden Büyükşehir Belediyespor ise FC Adler’i penaltı vuruşlarında mağlup ederek turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.
“Turnuvanın amacı Türk - Alman dostluğunu pekiştirmek”
“Efsaneler Kupası”nı değerlendiren Ümit Davala, “Ben Almanya’da doğup, büyüdüm. Türk - Alman dostluğunu çok iyi bilen biriyim. Almanya’da da pek çok Türk yaşıyor. Almanlarla her zaman iyi geçinmişizdir. Her zaman bir dostluğumuz olmuştur, bu dostluk da bugün aynı şekilde devam etmektedir. İnşallah önümüzdeki senelerde de bu şekilde devam eder” dedi. Galatasaray’ın uzun yıllar kaptanlığını yapmış bir diğer efsane isim Bülent Korkmaz ise, “Burada her şey çok güzel herkes de eğlenerek oynuyor. Turnuvanın amacı tabi ki Türk - Alman dostluğunu pekiştirmek. Bu tür organizasyonlar, bizim onları, onların bizi tanımasına katkı sağlıyor. Çok keyifli bir turnuva oldu” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.