Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dursun Özbek’ten Fatih Terim açıklaması

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fatih Terim’in takımın başına geçeceği iddiaları ile ilgili sorulan soruya, "Bu soruyu hiç sorulmamış farz ediyorum. Galatasaray’ın şu anda bir teknik direktörü var" cevabını verdi.Dursun...

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fatih Terim’in takımın başına geçeceği iddiaları ile ilgili sorulan soruya, "Bu soruyu hiç sorulmamış farz ediyorum. Galatasaray’ın şu anda bir teknik direktörü var" cevabını verdi.
Dursun Özbek, Permolit Boya ile yapılan sponsorluk anlaşmasının imza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yönetime ilişkin eleştirileri haksız olarak değerlendirmediğini söyleyen Özbek, "Bunların bize güç kattığını düşünüyorum. Eleştirileri yapıcı olarak dikkate aldık. Eleştiri yapanların da Galatasaray’ın faydası için eleştiri yaptığını düşünüyorum. Bugün daha iyi konuma geldiysek o eleştirilerin de payı vardır" dedi.
"Değerlerimize sahip çıkmamız gerek"
Özbek, kulübün resmi sosyal medya hesabından doğum günü kutlanan Fatih Terim’in Galatasaray’ın başına geçeceği iddiaları ile ilgili, "Sayın Terim Galatasaray’da yetişmiş değerli bir spor adamı. Bünyemizden çıkan değerlere Galatasaray olarak sahip çıkmamız gerek diye düşünüyorum. Benim onayım da alınarak doğum gününü hatırlatmak istedik" diye konuştu.
"UEFA ile dirsek temasındayız"
UEFA ile sıkıntılı bir dönem geçirdiklerini hatırlatan Özbek, "UEFA’nın Galatasaray’a söylediği şuydu; Senin bünyen 65 milyon Euro’ya kadar sporcu harcaması yapabilir.’ Bu rakam sadece futbolculara ödenen maaşlar, onların maç başları, primleri ve ilgili vergisini kapsıyor. Biz UEFA ile geçirdiğimiz deneyim çerçevesinde onların koyduğu kriterlere son derece hassasız. Transferlerimizde bu hassasiyeti her zaman ön planda tuttuk. Yaklaşık 38-40’a yakın futbolcudan çekirdek kadro olarak 28 kişiye kadar indik. Geldiğimiz rakam şu anda 60 milyon Euro seviyesindedir. Yani UEFA’nın koyduğu kriterler çerçevesinde. UEFA ile hep dirsek temasındayız. Tüm faaliyetler kriterler çerçevesinde dikkate alınıyor" açıklamasını yaptı.
"Şu anda Galatasaray’ın teknik direktörü var"
Özbek, Fatih Terim’in takımı başına geçmesi yönünde bir planlama olup olmadığı yönündeki soruya ise, "Ben bu soruyu hiç sorulmamış farz ediyorum. Şu anda Galatasaray’ın teknik direktörü var. Dolayısıyla böyle bir haber nereden çıkıyor, sizin söylemeniz lazım. Benim haberim yok" cevabını verdi.
"Selçuk Galatasaray’a uzun yıllar hizmet edecek"
Kaptan Selçuk İnan’a teklif olup olmadığının sorulması üzerine Özbek, "Hayret ediyorum. Selçuk bizim kaptanımız. Takımımızın en önemli oyuncularından bir tanesi. Bu sene çok iddialı bir takım kurduğumuz ortada. Selçuk bizim iftihar ettiğimiz en önemli oyuncumuz. Takımımızın kaptanı, ben bu haberleri hayretle karşılıyorum. Selçuk’un Galatasaray’a uzun yıllar hem sporcu olarak hem de teknik adam olarak hizmet edeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
"Şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray’dır"
Dursun Özbek, yeni sezonda şampiyonluk şanslarını da değerlendirerek, "Galatasaray şampiyonluğun her zaman en büyük favorisi. Bu sene de sezona iyi başladık. Takıma yaptığımız takviyeler de son derece yerinde, güç katacak seviyede. Bu sene Turgay Şeren ligi olması hasebiyle de Galatasaray için çok önemli. Şampiyonluğun en kuvvetli adayı Galatasaray’dır"
Galatasaray Kulübü Başkanı, futbolculara verilen cezalar ile ilgili ise sözleşmedeki disiplin kurallarını uyguladıklarını ve yapılan sözleşmeye uygun olarak hareket ettiklerini dile getirdi. Hiçbir oyuncu ayrımı gözetmediklerini vurgulayan Özbek, takımı bir bütün olarak gördüklerini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.