Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dursun Özbek: “Rapor bir hedefe odaklanmış; Dursun Özbek’i karalamak”

Galatasaray eski Başkanı Dursun Özbek, yönetimin açıkladığı rapor için, “Rapor bir hedefe odaklanmış; Dursun Özbek’i karalamak” dedi. Dursun Özbek ayrıca Özbek Turizm A.Ş olarak yaptıkları kasa kolaylıkları ve hizmetlerden dolayı bir tahsilatta bulunmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2018 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2018 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Galatasaray eski Başkanı Dursun Özbek, yönetimin açıkladığı rapor için, “Rapor bir hedefe odaklanmış; Dursun Özbek’i karalamak” dedi. Dursun Özbek ayrıca Özbek Turizm A.Ş olarak yaptıkları kasa kolaylıkları ve hizmetlerden dolayı bir tahsilatta bulunmadığını söyledi.

Galatasaray’ın Mart ayı divan kurulunda eski başkan Dursun Özbek açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz 1 aylık dönemde olumlu şeylerin olduğunu belirten Özbek, “Bunların başında SPK’da olan gelişme geliyor. İkinci sermeye artışı şubat ayı itibariyle SPK ile ilgili gelişmeler 2017 şubattı. 2017 şubatta Riva ve Florya arsalarımız geliştirmek suretiyle Galatasaray kasasına 94 milyon Dolar para girdi. Yaklaşık 340 milyon TL. O günkü yönetim ben ve arkadaşlarım, genel kurulda söz verdiğimiz çerçevede 340 milyon TL’yi hiç düşünmeden bir proje çerçevesinde Sportif AŞ. sermaye artış avansı olarak gönderdik. Randevu istedik SPK başkanından. Galatasaray finansal yapısı itibariyle negatiften çıkış iki aşamalı sermaye artışı yapmak istedik. 21 milyon TL’den 108 milyon TL’ye çıkardık. ikinci için 540 milyon TL’ye çıkarmak için kendisi ile konuştuk. Birinci için gerekli şeyleri hazırladık. SPK daveti üzerine sunum yaptık. Maksadı mevcut sermeye durumumuzun futbol şubemizi yönetmeye durumu yoktu. Bunun için yaptık. Nisan ayı itibariyle SPK’dan izin aldık. İkinci sefer SPK’ya başvuru yapmak istediğimizi söyledik, tamam dediler. Aynı şekilde hazırlayın dediler. Denizbank ile yapıyorduk. İkinciyi hazırlarken aralık ortalarına geldi. Konuyla ilgili yapmış olduğumuz gelişimi Riva ve Flroya’nın desteğiyle sermaye artışını yapılması Galatasaray için çok önemli. Galatasaray’a hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Mayıs ayında şampiyon olacağız”

Futbol takımının çok başarılı gittiğini söyleyen Dursun Özbek, “Sene başında kurduğumuz takım başarılı gidiyor. Başında çok değerli bir antrenör var. Taraftarımızla, yönetimimizle bu sene şampiyonluğun en büyük adayıyız ve şampiyon olacağız. Bu hafta sonu çok önemli bir maç var. Mayıs ayına şampiyonluğunu görüp, hep beraber kutlayacağız” dedi.

“Rapor bir hedefe odaklanmış; Dursun Özbek’i karalamak”

Olumsuz şeylerin de olduğunu belirten Özbek, kendisi üzerinde olumsuz bir algı yapılmaya çalışıldığını ifade ederek, “Futbolcuların 7, basketçilerin 9 ay maaşı ödenmemiş deniyor. Bu haberleri servis edenlerin Galatasaraylı olduğunu düşünmüyorum. Bunlar Galatasaraylı olamazlar. Burada Galatasaray’a zarar vermek uğruna karalama kampanyasının farkındasınızdır. Yönetim raporunun içeriğine dikkatini çekmek istiyorum. Raporun içerisinde 31 ocak-31 aralık olarak açıklandı. Raporun içerisinde taraflar karıştırılmış. Dursun Özbek, Özbek Turizm gibi. Dursun Özbek’i karalayalım, itibarsızlaştıralım deniyor. Rakamlar doğru. Fakat satır aralarına girdiğinde maksat başka oluyor. Rapor bildiğiniz gibi internette yayınlandı. Ertesi gün telefonlarım susmadı. Rapor bir hedefe odaklanmış; Dursun Özbek’i karalamak” şeklinde konuştu.

“Galatasaray’ı yıpratan konular bu şekilde tartışılmaz”

Mazbata töreninden sonra başkanla yaptığı görüşmede Özbek Turizm’in yaptığı kasa kolaylığını anlattığını söyleyen Dursun Özbek, “Bu konuları medya vasıtasıyla tartışmayalım. Telefonum 24 saat açık. Yapacağı davete icabet de ederiz. Galatasaray’ı yıpratan konular bu şekilde tartışılmaz. Konuyla ilgili divan başkanım da aynı endişeyi yaşıyordu. Bana geldi baş başa görüşün dedi. Başkan gerek yok demiş. En azından bana öyle geldi” dedi.

“Özbek Turizm A.Ş. 90 milyon TL kasa kolaylığı yapmıştır”

Şahsına yapılan karalama kampanyasından sonra açıklama yapmaya gerek duyduğunu vurgulayan Özbek, “Özbek Turizm A.Ş. ile Galatasaray arasındaki ilişki. Çok üzülüyorum, bu konunun burada tartışmasını. Özbek Turizm’in yönetim kurulu başkanıyım. 20 sene evvel ilişki başlamış. Bu raporu gördüğümden sonra 5 seneyi inceledim. 2014’ten itibaren hiçbir yönetim kurulunda yokken, 2017 tarihine kadar Özbek Turizm A.Ş. 90 milyon TL kasa kolaylığı yapmıştır. 5 yıl boyunca kulübe, sporculara ve yabancı misafirlerine konaklama hizmeti vermiş, yaklaşık 4 milyon TL. Kasa kolaylığı çerçevesinde 7 milyon 800 bin TL faiz faturası kesmiş. Başka ne yapmış, ödenmesi gereken noter harçları ile ilgili ödemeler yapmış. Bunları Galatasaray’a faturalamış” açıklamasını yaptı.

“Kasa kolaylıkları ve hizmetten dolayı bir kuruş tahsil etmedim”

Devletin yapılacak kazanca bağlı olarak yüzde 5’ini spor kulüplere bağışta bulunabileceğini açıkladığını hatırlatan Dursun Özbek, “Özbek A.Ş. de böyle bir kurum olduğunu göre destekler çerçevesinde Galatasaray Spor Kulübü’ne 2014’ten itibaren bağış makbuzları kesmiştir. Toplam 5 milyon 700 bin TL. Bu devam edecek. Yapılmaya çalışan algı gibi değil. Mart ayı geliyor. Yüzde 5 çerçevesinde bağışlar devam edecek. Hiçbir zaman Dursun Özbek, kasa kolaylıkları ve hizmetten dolayı bir kuruş tahsil etmemiştir, etmeyecektir. Bunlar kardeşime, çocuklarıma ve aileme vasiyettir. Benden sonra bunlar devam edecektir. Galatasaray’a her şekilde hizmet ettim. Bundan sonra da devam edeceğim” diyerek sözlerini noktaladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.