Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dursun Özbek: "Cas Duruşmasında Bir Şeylerin Değişmesini Umuyorum"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, "CAS’ta 16 Haziran’da bir duruşma olacak. Galatasaray’ın mali yapısındaki iyileşmeyi göstererek cezanın tekrar gözden geçirilmesini isteyeceğiz. 16 Haziran’daki duruşmada bir şeylerin değişmesini...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, "CAS’ta 16 Haziran’da bir duruşma olacak. Galatasaray’ın mali yapısındaki iyileşmeyi göstererek cezanın tekrar gözden geçirilmesini isteyeceğiz. 16 Haziran’daki duruşmada bir şeylerin değişmesini umuyorum" dedi.
Sarı-kırmızılı kulübün bugün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen Divan Kurulu toplantısında Başkan Dursun Özbek, açıklamalarda bulundu.
Bu sezon sarı-kırmızılı taraftarları ligde üzdüklerini ancak telafi olarak Türkiye Kupası’nı ezeli rakiplerini yenerek aldıklarını hatırlatan Özbek, "Geçtiğimiz yıl futboldaki gelişmeleri her Divan Kurulu’nda konuştuk. UEFA’nın cezası camiayı etkilemiştir. UEFA cezasının ardından CAS’a başvurduk. CAS’ta 16 Haziran’da bir duruşma olacak. Galatasaray’ın mali yapısındaki iyileşmeyi göstererek cezanın tekrar gözden geçirilmesini isteyeceğiz. 16 Haziran’daki duruşmada bir şeylerin değişmesini umuyorum" ifadelerini kullandı.
YILLIK 65 MİLYON BARAJI
Başkan Özbek, "UEFA, bize bu cezayı verirken sporcu ödemeleri için ’yıllık 65 milyon Euro’yu geçmemen lazım’ dedi. Yeni planlama yaparken, 65 milyon Euro’nun altına inme çalışması yaptık. Şuan 40 kişilik kadroya harcama 70 milyon Euro. Bu sadece futbolculara ödenen maç başı ve sabit ödemeler. Kontratlı bazı oyunculardan kurtulmak isteyeceğiz. Bu bütçeyi daha aşağıya çekmek zorundayız. Aşağıya çektiğimizde sportif başarıdan geri kalmayacağız. Futbolda performansı daha yüksek bir kadro kurmak için kolları sıvadık. Kirada birçok oyuncu var. Sakat oyuncular var. Bunlardan kurtulmanın yolunu arayacağız" açıklamasını yaptı.
BASKETBOLA 51 MİLYON EURO BÜTÇE AYRILDI
Sarı-kırmızılı kulübün basketbol şubelerinin gelecek yıl planlaması hakkında da bilgi veren Dursun Özbek, "Futboldan sonra en çok harcamayı basketbola yapıyoruz. Basketbolda iyi bir sezon geçirdik. Türkiye’ye bugüne kadar basketbolda gelmiş en büyük kupayı getirdik. Şimdi Euroleague’de yer alacağız. Basketbolda bayan ve erkeklerde geçen sene toplamda 41,5 milyon Euro bütçemiz varmış. Bu 41,5 milyon Euro’yu, 51 milyon Euro’ya çıkartmayı planlıyoruz. Bayanlarda tasarruflu gideceğiz ama erkeklerde bütçeyi kuvvetlendirmemiz gerekiyor. Geçen sene 6,5 milyon Avro bütçe ile oynadık, bu yıl 8,5 milyon Euro - 9 milyon Euro’luk bütçe yapacağız. Sponsor çalışmamız var, bu artan bütçeyi sponsorlardan alacağız" şeklinde konuştu.
"556 MİLYON TL KREDİ KULLANMIŞIZ"
Kulüpte 550 çalışanlarının olduğunu hatırlatan Özbek, "Bunların en efektif şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Fazlalık varsa bunların da değişikliğini yapmaya çalışıyoruz. En verimli kişileri seçeceğimizi bilmenizi istiyorum. Geçen sene ve bu sene Mayıs ayları itibarı ile kulübün kendi getirileri dışında 556 milyon TL kredi kullanmışız. Bu paranın 504 milyonu kredileri ödemek için çekilmiş. Giderek tasarrufa önem veren bir yönetim anlayışı içinde bunun da daha aşağılara düşürmek için çalışacağız" diye konuştu.
"Sportif başarıları yükselterek gelirlerimizi arttırmayı düşünüyoruz" diyerek sözlerine devam eden Özbek, "Buna gayrimenkullerle destekleyecek bayağı bir çalışmamız var. Size maketini de sunduğum Riva maketinde de çalışmalarımız sürüyor. Otel inşaatımız, kapalı spor salonu konusunda ruhsat aşamasına gelmiş durumdayız” şeklinde sözlerini sonlandırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.