Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyanın en ateşli taraftarı sıralamasında Cim-Bomlular altıncı

Dünyanın en çok takip edilen ve ilgi duyulan sporlarından biri olan futbol, taraftarların sevgisi ve gösterileriyle de ilgi çekiyor.Fransa’nın prestijli spor dergilerinden Sofoot, yaptığı araştırmada dünya üzerinde en fanatik ve ateşli taraftarları...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünyanın en çok takip edilen ve ilgi duyulan sporlarından biri olan futbol, taraftarların sevgisi ve gösterileriyle de ilgi çekiyor.

Fransa’nın prestijli spor dergilerinden Sofoot, yaptığı araştırmada dünya üzerinde en fanatik ve ateşli taraftarları belirledi. Sofoot dergisine göre, Arjantin’in köklü kulüplerinden biri olan Boca Juniors, en ateşli taraftar grubuna sahip.

Listenin 2. sırasında ise Avrupa’nın önde gelen Alman takımı Borussia Dortmund taraftarı yer alırken İskoçya’dan Celtic taraftarları üçüncü oldu. Avrupa’daki hiçbir ligin, Almanya Birinci Futbol Ligi kadar seyirciyi statlara çekemediği de belirtildi. Bundesliga’da ise ortalama 80 bin bilet satışına ulaşan Borussia Dortmund ilk sırada geliyor. Belirlenen listede Türkiye’den sadece Galatasaray taraftarı yer aldı. Sarı-Kırmızılı taraftarların “Dünya Top 10”da 6. olurken, Avrupa’da ise ilk 4’ün içine girdi.

Galatasaraylı taraftarların son dönemlerde özellikle derbi ve Şampiyonlar Ligi’nde yaptıkları koreografilerle ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın önüne geçtiğini savundu. Galatasaraylı ateşli taraftarların, statta yaptıkları 3D gösterilerle de dünyada öncü olduğuna dikkat çeken dergi, Galatasaray takımının zaferlerindeki en önemli desteğinin seyirci olduğunu ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.