Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya şampiyonu engelli Rus sporcu, fabrikada kazandığı asgari ücretle geçiniyor

Halterde dünya şampiyonlukları bulunan göreme engelli Rus bayan sporcu Yelena Korotkova, geçimini fabrikada çalışarak aldığı asgari ücretle sağlıyor. Korotkova, bir sporcu olarak devletten destek görmediğini dile getirdi.Görme engelli Yelena...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Halterde dünya şampiyonlukları bulunan göreme engelli Rus bayan sporcu Yelena Korotkova, geçimini fabrikada çalışarak aldığı asgari ücretle sağlıyor. Korotkova, bir sporcu olarak devletten destek görmediğini dile getirdi.

Görme engelli Yelena Korotkova 14 Eylül’de Pekin’de düzenlenen powerlifting (halter) şampiyonasında bir kez daha dünya birincisi oldu. Rusya’ya bağlı Udmurtiya Özerk Cumhuriyeti’nde yaşayan Korotkova bu başarılarının karşılığında hiçbir gelir elde etmiyor. Hatta şampiyona sonrası evine dönen Korotkova hayatını devam ettirmek için 4 bin ruble (130 dolar) karşılığında sayaç üretim fabrikasında çalışmaya devam ediyor. Evli ve bir oğlu olan Rus sporcu, hem ailesini geçindiriyor hem de yarışlara hazırlıklı gidebilmek için antrenmanlarını aksatmıyor.

Rusya'da engelli sporculara maaş bağlanması ve teşvik primlerin ödenmesine yerel yönetimler karar veriyor. İlgili makamlara müracaat etmesine rağmen bir sonuç alamayan Korotkova, "Diğer sporcular hem maaş alıyor hem teşvik ediliyor. Dokuz yıldan beri bir maaş bile bağlamadılar." diye konuştu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Udmurtiya Spor, Kültür ve Turizm Bakanı İgor Krasnov, “Korotkova kendi isteğiyle spor yapıyor, ayrıca da çalışıyor eskiden tüm sporcular böyle yapardı. Ancak biz yine de aylık 10 bin ruble (320 dolar) vermeyi düşünüyoruz.” diye konuştu.

Tüm sıkıntılara rağmen Korotkova sporu bırakmayı düşünmüyor. Hatta Korotkova Pekin’de aldığı başarılı sonuçtan sonra Saint Petersburg kentinde düzenlenen yarışmada da birinci oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.