Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Şampiyonasında İlk Kez Milli Heyecanı Yaşayacaklar

İtalya’da yapılacak Dünya Şampiyonası’na hazırlanan Türkiye İşitme Engelliler Kadın Milli Futbol Takımı’nın 18 Nisan tarihinde Manavgat kampı sona erecek. Milli Takımlar Sorumlusu Ali Metin, Antrenörler Başak Ersoy, Yasin Bedirkurum,...

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İtalya’da yapılacak Dünya Şampiyonası’na hazırlanan Türkiye İşitme Engelliler Kadın Milli Futbol Takımı’nın 18 Nisan tarihinde Manavgat kampı sona erecek. Milli Takımlar Sorumlusu Ali Metin, Antrenörler Başak Ersoy, Yasin Bedirkurum, Ahmet Gönüllü ve Tevfik Erdenerin gözetiminde gerçekleştirilen kampta 21 sporcunun yanı sıra Yusuf Soylu Kondisyoner, Esra Karadağ ise işaret dili tercümanı olarak görev yapıyor.
METİN: "BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"
Manavgat Çolaklı’da bulunan Kamelya Collection Otel’de gerçekleştirilen kampın yarın yapılacak çalışmaların ardından sona ereceğini belirten Milli Takımlar Sorumlusu Ali Metin, “Türkiye’nin işitme engelli kadın milli takımının ilk sınavı Dünya şampiyonası olacak. 17 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında İtalya’da gerçekleştirilecek Dünya şampiyonası kızlarımızın tecrübe kazanmaları açısından büyük önem taşıyor. Hayatlarında ilk kez bir organizasyona katılacaklar. Bizim esas hedefimiz 1 sene sonra 2017 yılında Samsun’da yapılacak olimpiyatlar, DEAF Olimpics oyunları. Ülkemizde yapılacak olimpiyatlara kızlarımızı en iyi şekilde hazırlayarak iyi bir derece yapmalarını hedefliyoruz. Kızlarımız istekli çalışıyorlar, şuan bizim beklentilerimizin üzerindeler. Genç bir takım yaş ortalamamız 17-18 inşallah iyi şeyler yapacaklar” dedi.
"HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLAMIŞ OLACAĞIZ"
İtalya’nın Salerno kentinde 7 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek dünya şampiyonasında Türkiye’nin grubunda İtalya ve İngiltere’nin bulunduğunu belirten Metin, “Manavgat kampının ardından Mayıs ve Haziran aylarında muhtelif yerlerde 2 ayrı kampı daha yaparak 19 Haziran’da İtalya’da başlayacak olan Dünya Şampiyonası hazırlıklarını tamamlamış olacağız” açıklamalarında bulundu.
ERSOY: "HİÇBİR SIKINTI YAŞAMADIK"
İşitme Engelli Milli Takımı’nın Antrenörü Başak Ersoy, Manavgat’ta çok güzel bir çalışma ortamı bulduklarını belirterek, “Federasyonumuzun sağladığı imkanlar çok güzel, kızlarımız antrenmanlarda çok iyi çalışıyor. Kamp süresince hiçbir sıkıntı yaşamadık. Gerek otel personeli gerekse otelde bulunan diğer misafirler bizlere ve oyuncularımıza alabildiğine sevecen davranıyor. Oyuncularımız da kendilerine gösterilen ilgiye antrenmanlardaki özverileriyle karşılık veriyorlar. Hedefimiz Dünya Şampiyonası’nda tecrübe kazanırken bir taraftan da yapabildiğimizin en iyisini yapmak” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.