Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya rekortmeni Karabay sertifikasını aldı

14-20 Temmuz tarihleri arasında KKTC’de Yavuz Çıkarma Plajı’nda denizin altından hiç çıkmadan 142 saat 42 dakika 42 saniye yaşayarak 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 42. yıldönümü tutulan Şafak Nöbetinde denizin altından...

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2016 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
14-20 Temmuz tarihleri arasında KKTC’de Yavuz Çıkarma Plajı’nda denizin altından hiç çıkmadan 142 saat 42 dakika 42 saniye yaşayarak 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 42. yıldönümü tutulan Şafak Nöbetinde denizin altından çıkan Cem Karabay, Guinness Dünya Rekorları Kitabının gönderdiği hakemden 4. Guinness Dünya Rekoru resmi sertifikasını aldı.
Guinness Hakemi Şeyda Subaşı Gemici yaptığı açıklamada, Dünya Rekortmeni Cem Karabay’ın suyun altına indiği ilk andan itibaren sürekli takip ettiklerini ve daha sonra da kayıtların baştan sona kadar bir kez daha incelendiğini, yapılan incelemeler sonucunda Cem Karabay’ın gerçekleştirdiği Dünya Rekorunun kurallara uygun olduğunu ve Guinness tarafından kabul edildiğini belirtti.
Basın toplantısına katılan KKTC Spor Dairesi Dış İlişkiler Müdürü Sertaç Bozatlı, Dünya Rekortmeni Cem Karabay ile artık yollarını birleştirdiklerini ve sadece sualtı değil bütün branşlarda birlikte büyük projelere imza atacaklarını duyurdu. Cem Karabay’a bir de plaket takdim eden Bozatlı, "Geçen sene olduğu gibi bu sene yine Karabay’ı destekledik. Gerçekten inanılmaz, kolay kolay kırılamayacak bir Dünya Rekoru oldu. Kendisini tebrik ediyoruz" dedi.
Basın toplantısına KKTC Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı adına katılan Arama - Kurtarma bölümü Müdürü Cemal Betmezoğlu, "Biz hem personel olarak hem de ekipman olarak Cem Hocamıza rekor boyunca destek verdik. Gerçekten en zor anlarda bile o koyduğu hedefe ulaşmak için hiç bir geri adım atmadı. Biz Sivil Savunma Teşkilatı olarak kendisinin her zaman yanındayız. Bu rekor ülkemizi temsil etmek açısından çok önemli bir dünya rekoru zira ortalama 6 milyon Euro’luk bir tanıtım gerçekleşti. KKTC’nin tanıtımına dair bu ve benzeri etkinliklere her zaman destek olmaktan mutluluk ve gurur duyarız" diye konuştu.
Toplantı sonunda Guinness hakeminden sertifikasını alan Dünya Rekortmeni Cem Karabay, "Her zaman söylediğim gibi dünyanın en tuzlu denizinde 142 saat yaşamaktan da bir dünya rekoru kırmış olmaktan da bana daha fazla gurur veren KKTC adını ikinci defa Guinness Dünya Rekorları Kitabına yazdırmak oldu" ifadelerini kullandı.
Basın açıklaması sonrasında Karabay mevcut rekorlarına ait sertifikalarla kameralara poz verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.