Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Karate Şampiyonu Yıldız Aras, Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Karabük Üniversitesi Tarafından Düzenlenen Etkinliğe Konuk Olan Milli Karateci Yıldız Aras, Sporun Kişiliği Sağlamlaştırdığını Vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 21:41
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 21:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya Karate Şampiyonu Yıldız Aras, Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Spor Öğrenci Kulübü’nün düzenlediği etkinlikte Dünya Karate Şampiyonu Yıldız Aras, öğrencilerle söyleşi gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda Hasan Doğan Beden Eğitimi Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Günay Özbay’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide 12 Avrupa, 5 Dünya ve 3 Akdeniz Oyunu şampiyonluğu bulunan milli karateci Yıldız Aras, başarısının sırlarını Karabük Üniversitesi öğrencileri ile paylaştı.
Konuşmasının başında karateye nasıl merak saldığını anlatan 38 yaşındaki milli sporcu Aras, “Kendime en uygun branşı seçtiğimi düşünüyorum. 9 yaşında karate sporuna başladım. İlk başta spora başlayan herkes gibi filmlerden etkilendim. Yetenekle insanlar bir yerlere gelebilir ancak orada kalmak başarıyı gerektirir. 80’li yıllar kadınların spora yönlendirilmediği dönemlerdi, ben de bu bu dönemde karateye başladım. Spora başladığımda sosyalleşme ve özgüven artışı yaşadım. Kendi ülkemizde fazla tanınmıyor olsak da yurtdışında yoğun ilgi ile karşılaşıyoruz. Türkiye’de karate alanında devşirme sporcu bulunmamakta. Yaptığımız işi kendimiz için yapıyoruz. Yaptığımız işin iyi olması için çok çalışıyoruz. Ben de kendimi motive etmek için bazı şeylerden fedakarlık ederek çok çalışıp, dua ederim” dedi.
Milli sporcu Yıldız Aras konuşmasının sonunda sporun, kişiliği sağlamlaştırmayı, yarışma sırasında mücadele ruhu, anlık karar alma ve davranış uyumu sağladığına da vurgu yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.