Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Boks Birliği Başkanı’ndan Türkiye mesajı

Türkiye’nin 15 Temmuz’da yaşadığı darbe teşebbüsü uluslararası arenada yankı bulmaya devam ediyor. Dünya Boks Birliği Başkanı Ching Kuo Wu, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç’e gönderdiği mektupta cunta girişiminin başarısız...

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin 15 Temmuz’da yaşadığı darbe teşebbüsü uluslararası arenada yankı bulmaya devam ediyor. Dünya Boks Birliği Başkanı Ching Kuo Wu, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç’e gönderdiği mektupta cunta girişiminin başarısız olması dolayısıyla duyduğu memnuniyeti iletti.
Başkan Gözgeç, konuyla ilgili açıklamasında geçtiğimiz günlerde yaşanan alçak darbe girişiminin Türkiye’nin uluslararası spor arenasındaki ‘demokrasiye bağlı ve güçlü ülke’ imajını da yerle bir etmek niyetinde olduğunu söyledi. Türkiye’nin son yıllarda siyasi, ekonomik ve sosyal hayatta yakaladığı istikrarın sporda da kendini gösterdiğini belirten Başkan Gözgeç, “TSK içerisinde kümelenmiş hainler tüm bu alanlardaki istikrarı bozmak istedi. Uçakları, helikopterleri, tankları, hesap edenler milleti hesap edemedi. Bu alçak girişimin sona ermesinde halkımızın gösterdiği direnç dünya tarihine geçti. Darbe kaybetti, demokrasi kazandı” şeklinde konuştu.
Dünya Boks Birliği Başkanı Ching Kuo Wu’nun darbe kalkışmasının hemen ertesinde Türkiye için bir mektup kaleme aldığını açıklayan Başkan Gözgeç, şöyle devam etti:
“Başkan Wu yaşanan olaylar için duyduğu endişeyi ve hayatını kaybedenlerle ilgili başsağlığı dileklerini bize iletti. Sayın Başkan mektubunda barışçıl bir çözüm ve hızlı bir şekilde anayasa düzenine dönme temennisi de bizlerle paylaştı. Ben de kendisine Türkiye’de her şeyin kontrol altına alındığını, siyasi iradenin işin başında olduğunu bildirdim. Hainlerin ve alçakların bu güzel topraklardan temizleneceği ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yolumuza tüm gücümüzle devam edeceğimizi de Başkan Wu’ya ifade ettim. Türkiye Boks Federasyonu olarak bu alçak girişimi bir kez daha lanetliyor, 15 Temmuz’u demokrasimizin bayram günü olarak gördüğümüzün bilinmesini istiyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.