Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DUMESF’den Gençlere Anlamlı Seminer

DUMESF, genç öğrencilere uyuşturucu madde bağımlılığı ve doping ile mücadele semineri düzenledi.Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF), Bağcılar Final Temel Lisesi’nde ’Sen hala spora başlamadın mı?’ sloganı...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DUMESF, genç öğrencilere uyuşturucu madde bağımlılığı ve doping ile mücadele semineri düzenledi.
Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF), Bağcılar Final Temel Lisesi’nde ’Sen hala spora başlamadın mı?’ sloganı ile uyuşturucu madde bağımlılığı ve doping ile mücadele eğitim semineri düzenledi.
Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Muzaffer Ilıcak, "Ailelerin göz bebeği çocuklarını teslim ettiği öğretmenlerimiz, antrenörlerimiz, meraklandırmadan ve uyarıcı reklamı yapmadan bu savaşımıza katılmalıdır. Geleceğimizin garantisi olan çocuklarımızı, asrımızın tehlikesi olan kötü alışkanlıklarından korunmaları için, spor yapan ve başarılı olan sporcular yetiştirirlerse, çağımızın en önemli tehlikesinden korunmuş olacaklardır. Yaşadıkları alanlarda dopingsiz spor alışkanlığı sağlamak istiyoruz. Okul içi arkadaşlıklarını spor kardeşliği ile ilgi alanlarını spora hedeflemesine yardımcı oluyoruz. Spor yaparak rahatlamasını ve vücudunda biriken negatif enerjiyi dışarı atmasını ve okul hayatında ve sosyal alanında rahatlamasını sağlıyoruz" dedi.
"UYUŞTURUCU GENÇLİĞİN EN BÜYÜK TEHLİKESİ"
Bağımlı kişilerde ne gibi değişiklikler gözlendiğine değinen Ilıcak, "Arkadaşlarınızda bitkinlik, dalgınlık, halsizlik, sinirlilik, saldırganlık, baş dönmesi, gözbebeklerinde büyüme ve sulanma, gözlerde kızarıklık, donuk bakışlar, burun akıntısı, kanama ve kızarıklık, kusma, iştahsızlık, aşırı kilo kaybı, yüz renginin solması, ağızda kuruma, vücutta kaşıntılar, birden bire oluşan bir canlılık, enerji artışı, uzun süre uyumama,sebepsiz gülmeler, ağlamalar gibi özelliklerle karşılaşıyorsanız bunlar bağımlılık işaretleri olabilir. Uyuşturucu, insanı insanlığından eden, çocuklarımızın ve gençliğimizin en büyük tehlikesidir" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.