Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DUMESF 2018 Adana istişare toplantısı yapıldı

DUMESF Adana Tanıtım Toplantısı, Adana İl Başkanı Kadir Gül’ün ev sahipliğinde yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2018 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2018 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DUMESF 2018 Adana istişare toplantısı yapıldı

DUMESF Adana Tanıtım Toplantısı, Adana İl Başkanı Kadir Gül’ün ev sahipliğinde yapıldı.

Toplantıya, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, Adana’da bulunan birçok sivil toplum örgütü, spor il temsilcileri, Adli Tıp Kurumu başkanları, Efendi Halil Ortaokulu Yönetimi, Yüreğir Ömer Refika Halıcılar Ortaokulu Yönetimi ve bölge basın mensupları katıldı.

Toplantıda söz alan DUMESF Adana İl Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdür Kadir Gül, 2017 yılından itibaren başkanlık yaptığı DUMESF’in her geçen gün faaliyetlerine bir şekilde devam ettiklerini, Adana’daki resmi ve özle kurumlarla ve STK’larla sürekli işbirliğinde olduklarını, 2017 yılında Adana’da 11 konferans düzenleyerek yaklaşık 4 bin gence ulaştıklarını belirtti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün de uyuşturucu ve dopingle savaşta daima yanlarında olduğunu ve destek verdiğini belirten Gül, 2018 yılında faaliyetlerinin her alanda artacağını söyledi.

DUMESF İl Başkanı Kadir Gül’ün açılış konuşmasından sonra sözü alan DUMESF Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, Adana’da olmaktan dolayı gurur duyduğunu, DUMESF olarak Adana’daki faaliyetleri dikkatle ve ilgiyle izlediğini belirtti. Ilıcak, "Bu faaliyetlerden dolayı başta Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Halil Hızlısoy’a uyuşturucu ve dopingle olan mücadelemizde yanımızda oldukları için teşekkür ederim. Ayrıca DUMESF İl Başkanı Kadir Gül ve yönetimindeki Metin Ufuk, Aydın Kaynarpunar, Ceyhun Öktem, Taner Dinçer ve Seçil Şahin’e ve toplantıya katılanlara da teşekkür ederim" dedi.

Toplantının ardından katılımcılara Ilıcak ve Gül tarafından “Katılım ve Onur Belgesi” takdim edildi.

Kaya Muzaffer Ilıcak’tan 2 konferans

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, Adana/Yüreğir Efendi Halil Ortaokulu’nda ve Yüreğir Ömer Refika Halıcılar Ortaokulu’nda gençlere “Uyuşturucu ve Dopinge Yaklaşma” sloganı ile bir konferans verdi. Ilıcak, Adana’da ve Efendi Halil Ortaokulu’nda olmaktan mutlu olduğunu vurgulayarak, "Bedenimiz bizlere Allah’ın bir emaneti. Onu iyi korumamız gerek. Bedenimizi iyi korumanın en iyi yolu bağımlılık yapan alkol, sigara ve her türlü uyuşturucu maddeden uzak durmak. Her insanın mutlaka en az bir dalda spor yapması gerekiyor. Sağlıklı nesillerin yetişmesi için mutlaka bir spor yapmalıyız. Bu şekilde hem sağlıklı bir beden hem de sosyal bireyle oluruz. Spor yaparken de tıpkı her alanda olduğu gibi emek hırsızlığı olan dopinge asla bulaşmamamız gerekir. Doping hem bir kul hakkı hem de bir hırsızlıktır. Spor yapalım ama sporun da namuslusunu, namusluca yapalım” dedi.

Ilıcak, Efendi Halil Ortaokulu’ndaki konferansın ardından Yüreğir Ömer Refika Halıcılar Ortaokulu’nda da konferans verip öğrencilerle buluştu. Yüreğir Ömer Refika Halıcılar Ortaokulu Okul Müdürü Tahsin Özkan’ın açılış konuşması ve takdiminden sonra sözü alan Ilıcak, uyuşturucu kullanma yaşının her geçen gün aşağıya doğru indiğini, uyuşturucu satışlarının en yoğun olarak okul önlerinde satıldığını söyledi. Uyuşturucu satıcılarının parçalanmış ve ilgisiz aile çocuklarını kendilerine hedef yaptıklarını maddi durumu zayıf ve ilgisiz çocukları torbacı diye tabir edilen çocuk olarak çalıştırdıklarını vurguladı. Bunun önüne geçmek için her ailenin çocuklarıyla mutlaka ilgilenmelerini, onların kimlerle arkadaşlık yaptıklarını takip etmeleri gerektiğini belirtti. Ilıcak, "Eğer çocuklarımıza biz sahip çıkmazsak başkası gelir sahip çıkar ve kötü emellerine çocuklarımızı alet ederler" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ilıcak, Okul Müdürü Tahsin Özkan ve Beden Eğitimi Öğretmeni Ceyhun Öktem’e bu organizasyon için teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.