Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Donadoni, Milli Takım’a En Yakın Aday

Bologna Teknik Direktörü Roberto Donadoni takımının hafta sonu şampiyonluk mücadelesi veren Napoli’ye 6-0 yenilmesine rağmen Avrupa Şampiyonası sonrası Antonio Conte’nin görevi bırakacak olması nedeniyle boşalacak İtalya Milli Takım Teknik...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bologna Teknik Direktörü Roberto Donadoni takımının hafta sonu şampiyonluk mücadelesi veren Napoli’ye 6-0 yenilmesine rağmen Avrupa Şampiyonası sonrası Antonio Conte’nin görevi bırakacak olması nedeniyle boşalacak İtalya Milli Takım Teknik Direktörlük görevine en yakın aday olarak görünüyor.
İtalyan basınına göre tecrübeli teknik adamın kendisini Bologna’ya 2018’e kadar bağlayan kontratının, 14 Şubat tarihinden beri galibiyet yüzü görememesi ve son hafta yaşanan hezimet nedeniyle yıl sonunda sözleşmesinin karşılıklı sonlandırılabileceği ifade ediliyor. 37 puanla 20 takımlı ligde 16. sırada bulunan Bologna düşme hattının hemen üzerinde bulunuyor. Donadoni, Napoli yenilgisi sonrasında tüm sorumluluğu üzerine almış ve "Yapabileceklerimizi gösterebilmek için başımızı dik tutmalıyız. Aksi takdirde bunu telafi edemeyiz. Yüzümüze iyi bir tokat yedik" demişti.
2006’da Dünya Kupası’nı kazandıktan sonra İtalyan Milli Takımı’ndaki görevini bırakan Marcelo Lippi’nin yerine gelen Roberto Donadoni 2008’de görevi gene Lippi’ye devretmişti. İtalya Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı kazanan Donadoni bu kupada yarı finalde İspanya’ya penaltılarla elenmişti. Donadoni, takımı 4 maçta gol atamadığı için İtalyan basınında yoğun eleştirilere maruz kalmıştı.
İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Carlo Tavechhi ise "Yeni hoca yeni bir Conte olacak ancak onun yarı fiyatına mal olması lazım" açıklamasında bulunarak bir İtalyan teknik adama görev vereceği imasında bulunmuştu.
İtalyan basınına göre milli takım teknik direktörlüğü için ikinci en önemli aday olarak ise Sampdoria’yı çalıştıran Vincenzo Montella’nın adı ağır basıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.