Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dolderer gökyüzünü fethetti

Dünyanın en hızlı motor sporları serisi Red Bull Air Race’in 2016 sezonunun yedinci yarışı Amerika Birleşik Devletleri, Indiana’da gerçekleşti. Sezon lideri Matthias Dolderer, Indianapolis’te kazanarak sezonun bitimine bir yarış kala şampiyonluğunu...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünyanın en hızlı motor sporları serisi Red Bull Air Race’in 2016 sezonunun yedinci yarışı Amerika Birleşik Devletleri, Indiana’da gerçekleşti. Sezon lideri Matthias Dolderer, Indianapolis’te kazanarak sezonun bitimine bir yarış kala şampiyonluğunu ilan etti. 2016 Red Bull Air Race şampiyonu Dolderer’in arkasından yarışta Nigel Lamb ikinci, Pete McLeod ise üçüncü oldu.
Dünyanın en hızlı motorsporları yarışı olan Red Bull Air Race serisinin yedinci ayağına Indianapolis Motor Speedway pisti ev sahipliği yaptı. Nascar yarışlarının gerçekleştiği pistte kazanan Alman Matthias Dolderer, Red Bull Air Race 2016 sezonu şampiyonluğunu bir yarış kala garantiledi. Sezon başında favoriler arasında gösterilmeyen Dolderer, yıl boyunca gösterdiği performansla kariyerinin ilk dünya şampiyonluğunu ilan etti. Matthias Dolderer, elde ettiği bu sonuçla Red Bull Air Race tarihinde sezon bitmeden şampiyonluğa ulaşan ilk isim oldu.
Sezonun yedinci yarışında Nigel Lamb ikinciliği elde ederken, Pete McLeod ise üçüncü olarak podyuma çıkmayı başardı. Pilotlar sıralamasında sezonu ikinci sürdüren Matt Hall ise dördüncü sırada kendisine yer buldu.
Indianapolis’te yarışın sonrasında Matthias Dolderer, 80.25 puana ulaşırken, ikinci Matt Hall 55.75 puanla rakibini takip etti. Genel sıralamada üçüncü sırada bulunan Hannes Arch’ın 41puanı bulunurken, onun hemen ardından 37.75 puanla Nigel Lamb geliyor. Fransız Nicolas Ivanoff ise 35 puanla beşincilik koltuğunda oturuyor.
Şampiyonluk sonrası düşüncelerini dile getiren Matthias Dolderer, “Gerçekten inanılmaz, tüm sezon boyunca çok çalıştık ve hayallerim gerçek oldu. Şu an hissettiklerimi tarif edemiyorum. Bana destek olan ailem, seyirciler dahil herkese teşekkür ederim. Dünyanın en iyi ekibine sahibim ve bunu karşılığında şampiyonluğa ulaştım” dedi.
Red Bull Air Race serisinin sekizinci ve son yarışı 15-16 Ekim 2016 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri Las Vegas’ta gerçekleşecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.