Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doktorların Yürüyemezsin Dediği Milli Sporcu Avrupa Şampiyonası’nda

Geçirdiği elim kaza sonucunda, doktorların ’Bir daha yürüyemezsin’ dediği Milaslı milli judocu Tayfun Tuna, dünya şampiyonluğuna aday oldu.Yaklaşık 3 yıl önce geçirdiği kazada, Güllük’te fırtınadaki teknesinin halatını çekmek...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geçirdiği elim kaza sonucunda, doktorların ’Bir daha yürüyemezsin’ dediği Milaslı milli judocu Tayfun Tuna, dünya şampiyonluğuna aday oldu.
Yaklaşık 3 yıl önce geçirdiği kazada, Güllük’te fırtınadaki teknesinin halatını çekmek isterken, 2 metre yükseklikten sert kayaya düşen ve omurgasını kıran milli judocu Tayfun Tuna’ya doktorlar ’Bir daha yürüyemezsin’ demişti. Geçirdiği kaza sonrasında 3 ay boyunca yatağa bağlı yaşayan ve yürüyemeyen Tuna, kendi imkanlarıyla tekrar ayağa kalkarak zoru başardı. Tuna şimdi ise dünya şampiyonluğuna aday oldu.
Hırvatistan’ın Poreç şehrinde 23-26 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Avrupa Judo Şampiyonası’na Türkiye, 22 milli judocuyla katılacak. Milas’ı ve ülkemizi Avrupa Judo Şampiyonası’nda 40 yaş üstü açık sıklette temsil edecek olan milli judocu Tayfun Tuna, Veteranlar kategorisinde 100 kg’da yarışacak.
YÜRÜYEMEZSİN DEMİŞLERDİ
Bugüne kadar 7 kez Türkiye Şampiyonu olan ve Avrupa dereceleri olan ve milli olimpiyat kampına da katılan milli judocu Tuna, Milas’a da 3 yılda 6 madalya getirdi. Avrupa Judo Şampiyonası’na katılacak olan Tuna, hedefinin şampiyonluk olduğunu kaydederek, “31 yıl önce, Selami Çelebi’nin yanında spora başladım. Okul kariyeri için spora ara vermiştim. 4 yıl önce federasyon başkanı Fatih Uysal, benim kilomda açık olduğunu ve tekrar aktif judoya başlamamı istedi. 3 yıldan beri şampiyonalara hazırlanıyorum. Geçtiğimiz yıllarda, omurgamdan sakatlandım. Doktorlar bana ’yürüyemezsin’ teşhisi koymuştu. Yılmadım, kendi imkanlarımla iyileştim. Şimdi hem Avrupa hem Dünya Şampiyonlarına hazırlanıyorum. Sakatlığım zamanında çelik korseyle katıldığım Türkiye Şampiyonalarında dereceye girerek, Milas’a 3 yılda 6 madalya kazandırdım. Şimdi sağlıklıyım ve şampiyonalara iyi hazırlandım” diye konuştu.
"MİLAS BELEDİYESİ SÖZÜNÜ TUTMADI"
Milli judocu Tuna, Milas Belediyesi tarafından verilen destek sözünün yerine getirilmediğini ifade ederek şunları söyledi:
“Çoğu büyükşehirde, şampiyonaya katılacak olan sporculara belediye sponsor oluyor. Ben aslen Giresunluyum, ama 22 yıldır Milas’ta yaşıyorum. Memleketimden bu konuda teklif var ama ben Milas’ı tercih ettim. Milas Belediyesi, şampiyonalara katılmadan önce sponsor olma ve birtakım sporcu masraflarını karşılama sözü vermişti. Fakat bunlar belediyenin mali durumu yetersiz olduğu öne sürülerek yerine getirilmedi. Futbol branşı dışındaki spor branşında çalışanlara, maalesef ki Milas Belediyesi tarafından ödenek ayrılmıyor. Bu çok üzücü bir durumdur. Milas Belediyesi tarafından önce destek sözü verilip, ardından şampiyonaya katılma sürecinde verilen sözün tutulmamasıyla bir boşluğa düşmüştüm. Bu sırada bana Site Plus A.Ş. sponsor oldu, kendilerine teşekkür ediyorum. Biz sporcular desteklenmeli ki Milas’ın adını dünyada duyuralım. Ayrıca, sporculara yapılan destekler şirketlerin vergi tahsillerinden düşüyor. Şirketlere sporculara yaptıkları sponsorluk böylelikle külfet olmuyor."
18-21 Kasım tarihlerinde de Amerika’nın Los Angelas eyaletinde bulunan Hollywood’da düzenlenecek olan Dünya Judo Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek olan Tuna, azimle tüm zorlukların aşılabileceğini ifade etti.
Milli sporcu Tuna’nın Türkiye Şampiyonluğu bulunan oğlu Hasan Kaptan Tuna da, babası gibi başarılara imza atmak için düzenli ve disiplinli şekilde çalıştığını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.