Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’ın altın canavarları

Diyarbakırlı 6’sı kız 8 karateci, Gaziantep’te düzenlenen ve 700 sporcunun katıldığı karate şampiyonasına damga vurdu. Diyarbakır’ın altın çocukları, şampiyonadan 12 altın, 3 gümüş madalya ve 2 birincilik kupası alarak turnuvanın...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın altın canavarları

Diyarbakırlı 6’sı kız 8 karateci, Gaziantep’te düzenlenen ve 700 sporcunun katıldığı karate şampiyonasına damga vurdu. Diyarbakır’ın altın çocukları, şampiyonadan 12 altın, 3 gümüş madalya ve 2 birincilik kupası alarak turnuvanın en iyi takımı oldu.

Gaziantep’te 14-15 Ekim tarihlerinde Zeugma İller Arası Karate Şampiyonası düzenlendi. 11 ilden 700 sporcunun katıldığı turnuvada Diyarbakır 6’sı kız 8 sporcu ile yer aldı. Bireysel Kumite, Takım Kumite ve Kata olmak üzere 3 dalda gerçekleştirilen şampiyonada Diyarbekirspor Kulübü ile Diyarbakır Gençlik ve Spor Kulübü karate takımları, takım halinde 2 birincilik kupası, 12 altın ve 3 gümüş madalya almayı başardı. Ayaklarının tozu ile Diyarbakır’a gelen karate tutkunu gençler, kasım ve aralık aylarında yapılacak şampiyonalara hazırlanmak üzere antrenmanlarına devam etti.

Burada İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Diyarbakır Karate İl Temsilcisi ve Takım Antrenörü Ahmet Yazar, 14-15 Ekim’de Gaziantep’te yapılan Zeugma İller Arası Karate Şampiyonası’nda 8 sporcu ile 12 altın 3 gümüş ve bayan takımlarının 2 birincilik kazandığını söyledi. Yazar, "11 ilden yaklaşık 700 sporcu şampiyonaya katılmıştı. Burada biz genel klasmanda ilk 3’e girdik, yüzde 100’lük başarı gösterdik. Takımlarımız şampiyon olarak en iyi dereceyi elde etti, önümüzde 9-12 Kasım’da büyükler Türkiye şampiyonası var, buraya iki sporcu ile katılacağız, hemen ardından 12’nci ayda ümit genç 21 yaş altı Türkiye şampiyonası var oraya yaklaşık 8 sporcu ile katılacağız hedefimiz Avrupa şampiyonasına bir tane de olsa sporcu gönderebilmek ve Diyarbakır’ı en iyi şekilde temsil etmek" dedi.

Hedef 2020 olimpiyatları

En iyi derece yapan sporculardan 15 yaşındaki Amine Akçakmak, şampiyonada 2 altın madalya kazanmayı başardı. Hayalinin dünya arenasına çıkmak olduğunu kaydeden Amine Akçakmak, şunları söyledi:

"8 yıldır karate yapıyorum. 14-15 Ekim arasında düzenlenen karate turnuvası için Gaziantep’e gittik. Genel klasmanda 3. olduk. 11 ilden yaklaşık 700 sporcu şampiyonaya katılmıştı. Ben Kumite ve Takım Kumite olmak üzere şampiyon oldum. Çok zorlu bir süreçten geçtik, çok istedik, azmettik ve şampiyon olduk. Hedefim aralık ayında düzenlenecek şampiyonada milli takım adına birinci olup Avrupa şampiyonasında gidebilmek. 2020’de de olimpiyatlara katılıp derece yapmak istiyorum."

8 yaşında karate ile tanışan Işıl Ertuğrul da şampiyonaya damga vuran sporculardan. Şu anda 10 yaşında olan Işıl, 1 altın ve 1 gümüş madalya alarak yaşıtlarını geride bıraktı. Işıl, “Yaklaşık bir buçuk yıldır karate yapıyorum. Kata dalında birinci Kumite’de ikinci oldum. Çok çalışarak bu başarıyı yakaladım, 10 yaşındayım öncelikli hedefim Türkiye şampiyonu olmak” diye konuştu.

Şampiyonada bayan takımları 2 birincilik kupası aldı. İrem Nur Yazar 3 altın, Amine Akçakmak 2 altın, Sena Kızılaslan 1 altın 1 gümüş, Ece Erdoğan 2 altın 1 gümüş, Zeynep Akçakmak 2 altın, Işıl Ertuğrul 1 altın 1 gümüş ve Enes Kızıl 1 altın madalya kazandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.