Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Amedspor oldu

Spor Toto 2. Lig takımlarından Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un adı Amedspor olarak değiştirildi. Kulübün renkleri de yeşil, sarı, kırmızı olarak tespit edildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün olağanüstü genel...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2014 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2014 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Amedspor oldu
Spor Toto 2. Lig takımlarından Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un adı Amedspor olarak değiştirildi. Kulübün renkleri de yeşil, sarı, kırmızı olarak tespit edildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün olağanüstü genel kurulu, Büyükşehir Belediyesi Burhan Karadeniz Cep Sinema Salonu'nda yapıldı. Kulübün eski yöneticilerinden Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, Lütfü Yılmaz ve Zozan Erek'in divan kuruluna seçilmesinden sonra faaliyet ve denetim kurulu raporları okundu. Kulüp Eşbaşkanı İhsan Avcı, spordaki anlayışlarının, yaklaşımlarının, toplumsal ve sosyal duyarlılıklarının ne olacağına dair bir tartışma süreci yaşadıklarını belirtti. Avcı, ortak kanının Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün isminin tarihsel birikimden esinlenerek Amedspor olması yönünde olduğunu söyledi. Avcı, kulübün irade ve inançlı insanlar tarafından bugüne getirildiğini bildirerek tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Yeni yönetim kurulunun seçildiği Genel Kurul'da kulübün ismi “Amedspor” olarak oybirliği ile değiştirildi. Kulübün yeni logosu yeşil zemin üzerinde sarı renkli çift başlı kartal oldu. Logoya Diyarbakır surlarının silueti de kırmızı renkle işlendi. Yeni yönetime İhsan Avcı, Semra Budak, Mahmut Dağ, Sinem Çiçek, Abdulvahap Saçaklıdır, Yılmaz Demir, Ümit Mercan, Yüksel Kaya, Mehmet Arslan, Ali Karakaş, Abdülkerim Ünver, Bulut Ayana, Abdullah Sevinç, Cabbar Leygara ve Sahatattin Dinç seçildi.

18 Ağustos 1976'da Melikahmetspor olarak spor dünyasına adım atan kulüp, 1990'da Diyarbakır Belediyespor, 1996'da Diyarbakır Büyükşehir Belediye Diskispor, 2010'da Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak spor yaşamına devam etti. 28 Ekim 2014'te yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da ise kulübün adı oybirliği ile Amedspor oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.