Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dilan Doğan Avrupa 3.’sü oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin judodaki yükselen yıldızı Dilan Doğan, bu yıl katıldığı 5. uluslararası turnuvadan da İzmir’e madalyayla dönmeyi başardı. Genç sporcu son olarak Finlandiya’daki Avrupa Ümitler Şampiyonası’nda...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dilan Doğan Avrupa 3.’sü oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin judodaki yükselen yıldızı Dilan Doğan, bu yıl katıldığı 5. uluslararası turnuvadan da İzmir’e madalyayla dönmeyi başardı. Genç sporcu son olarak Finlandiya’daki Avrupa Ümitler Şampiyonası’nda üçüncü olarak bronz madalya kazandı.
İzmir Büyükşehir Belediyespor’un milli judocusu Dilan Doğan, bu yıl katıldığı 5 büyük uluslararası turnuvada da kürsüye çıkmayı başardı. Genç sporcu bu turnuvalarda 2 altın ve 3 bronz madalya kazandı. Dilan, Finlandiya’daki Avrupa Ümitler Şampiyonası’nda ise 40 kilogramda 15 sporcu ile madalya mücadelesi verdi. Genç sporcu şampiyonanın ilk turunda İspanyol Pina Laura Torregrosa’yı, ikinci turda ise dünya sıralamasında ikinci olan Romen Lidia Marin’i mağlup etti. Üçüncü turda Fransız Charlene Quilghini’ye mağlup olan milli sporcu, grup ikincisi olarak çıktığı bronz madalya mücadelesinde Macaristan’dan Timea Kardos’u yenerek şampiyona da Avrupa üçüncüsü oldu.
Başarıya doymuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türk sporuna kazandırdığı son şampiyon Dilan, bu yılın ilk madalyasını Mart ayında Antalya’da yapılan Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası’nda kazandı. Dilan Doğan, burada 40 kilogramda rakiplerini saf dışı bırakarak altın madalyaya ulaştı. Genç judocu için Mayıs ayı ise oldukça hareketli geçti. Dilan, 16 Mayıs ile 29 Mayıs tarihleri arasındaki 14 günlük sürede 3 uluslararası turnuvaya katıldı. Milli judocu, 16-17 Mayıs’ta Çek Cumhuriyeti’nde yapılan Ümitler Avrupa Kupası’nda ve 21-22 Mayıs tarihlerinde Polonya’da düzenlenen Ümitler Avrupa Kupası’nda üçüncü olarak bronz madalya elde etti. İzmirli sporcu, son olarak 28-29 Mayıs tarihlerinde Sırbistan’da organize edilen Ümitler Balkan Şampiyonası’nda ise altın madalyayı boynuna taktı.
İzmir Büyükşehir Belediyespor Judo Başantrenörü Mesut Kapan, Dilan Doğan’ın kısa sürede katıldığı tüm turnuvalardan madalya ile dönmesinin küçüksenmeyecek bir başarı olduğunu ifade etti.
Kapan, "Bu başarılarımızı, bize her türlü imkanı sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ve kulüp yönetimimize borçluyuz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.