Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dialiba Diabang: "Ligi tanımaya çalışıyorum"

Yeni Malatyaspor’un yeni transferlerinden Boubacar Dialiba Diabang, ligi tanımaya çalıştığını dile getirirken, bir diğer sarı-kırmızılı takımın yeni transferi Fransız Michael Pereira ise biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.Yeni...

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2016 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yeni Malatyaspor’un yeni transferlerinden Boubacar Dialiba Diabang, ligi tanımaya çalıştığını dile getirirken, bir diğer sarı-kırmızılı takımın yeni transferi Fransız Michael Pereira ise biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.
Yeni Malatyaspor’un yıldız futbolcuları Boubacar Dialiba Diabang ve Michael Pereira basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Yeni Malatyaspor’un TFF 1. Lig’in ilk haftasında karşılaştığı Mersin İdmanyurdu maçında sergilediği futbol ve attığı 2 golle yıldızlaşan Boubacar Dialiba Diabang, ilk maçında gol atmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.
"Takım olarak iyi oynadık ve galip geldik"
Ligi henüz tanımadığını ifade eden Yeni Malatyaspor’un Senagalli golcüsü Boubacar Dialiba Dıabang, “Ligi tanımaya çalışıyorum çünkü tam bilmiyorum. Ama ekip olarak iyi olduğumuzu düşünüyorum. Benim gol atmam önemli değildi. Takım olarak iyi oynadık ve galip geldik” dedi.
Mersin İdmanyurdu maçında çeşitli bölgelerde oynadığını kaydeden Senegalli futbolcu, “Benim için mevki çok fazla fark etmiyor. Sağ kanat, sol kanat, 9,5-10 gibi oynayabiliyorum. Benim için çok fazla bir sıkıntı yok. Belçika’da genelde sol kanat oynadım. Polonya’da sağ kanat oynadım. Bu mevkilerde çok rahat oynayabiliyorum” diye konuştu.
"3 puanı almak için sahaya çıkacağız"
Dialiba, Malatya’da ilk iç saha maçlarına çıkacakları için heyecanlı olduğunu da ifade ederek, “Benim için çok önemli, ilk defa kendi seyircimizin önüne çıkacağız. Ama tabi ondan ziyade 3 puan daha büyük önem taşıyor. 3 puanı almak için sahaya çıkacağız” ifadelerini kullandı.
Pereira: "Adapte olmaya çalışıyorum"
Yeni Malatyaspor’un Fransız sol kanat oyuncusu Michael Pereira ise, takıma ve lige adapte olmaya çalıştığını söyleyerek ilerleyen haftalarda daha iyi olacağını kaydetti.
Mersin İdmanyurdu maçını değerlendiren tecrübeli futbolcu, “Bir ekibin vizyonu yoksa zaten o ekip iyi başlayamaz. Çok zor şartlarda aşırı sıcak ve neme rağmen iyi başladık. Çok koştuk, iyi oynadık ve kazandık” ifadelerine yer verdi.
"Ritme uyacağım"
Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında oyundan alınmasını da değerlendiren Fransız futbolcu, kampa sonradan katıldığını hatırlatarak, “Hazırlık dönemi benim adıma iyi geçti ama yine de kısaydı. Belki de taktik açısından hocam beni oyundan aldı. Aslında bunu hocaya sormak gerekiyor. Ama önemli olan ekibin ritminin bozulmamasıydı. Buna bende yetişeceğim ve ritme uyacağım” diye konuştu.
Pereira, TFF 1. Lig’e uyum sağlamaya çalıştığını söyledi.
Fransız sol kanat oyuncusu, “Tabi daha ilk maçımızı oynadık. İlk maçtan sonra bir şeyler söylemek çok zor. En az bir ay daha görmem gerekiyor. Bir fikir sahibi olmak için beklemeliyim. Bir aydır buradayım ve takım arkadaşlarımın da oyun anlayışlarını anlamak istiyorum. Takımın ayrıca ligin ritmini de anlamaya çalışıyorum. Biraz zamana ihtiyacım var. İspanya ile Türkiye arasında fark var ama en kısa zamanda lige adapte olacağıma inanıyorum” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.