Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Devler Ligi’nde Panzerler şov yaptı

Devler Ligi’nde Alman ekipleri başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. Geçen sezonun kupa şampiyonu Bayern Münih, D Grubu üçüncü maçında Viktoria Plzen’i 5-0′la geçerek zirveyi iyice sağlama aldı. Bayer Leverkusen de Mircea Lucescu’nun...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Devler Ligi’nde Alman ekipleri başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. Geçen sezonun kupa şampiyonu Bayern Münih, D Grubu üçüncü maçında Viktoria Plzen’i 5-0′la geçerek zirveyi iyice sağlama aldı. Bayer Leverkusen de Mircea Lucescu’nun takımı Shakhtar Donetsk’i sürpriz bir skorla 4-0 yenerek A Grubu’nda ikinci sıraya yükseldi.

Geçen yıl bu önemli kupada tarihinde ilk kez final oynama başarısı gösteren Alman ekipleri, bu sezon da Şampiyonlar Ligi’ne ağırlıklarını koymaya başladı. Ligin üçüncü haftasında Borussia Dortmund’un Londra zaferinden sonra, Bayern Münih ve Bayer Leverkusen de rakiplerini farklı mağlup ederek bu kupanın yine en büyük favorileri arasında olduklarını gösterdi.

Şampiyonlar Ligini üst üte üç kez final oynadıktan sonra geçen sezon müzesine götürmeyi başaran Bayern Münih, bu yıl da çok iddialı. D Grubu üçüncü maçında Çek Cumhuriyeti şampiyonu Viktiria Plzen’i 5-0′lik farklı bir skorla geçerken hiç zorlanmadı. Üçüncü galibiyetini alarak zirveyi iyice sağlama alan Kırmızı-Beyazlılar, gruptan çıkmak için büyük avantaj elde etti.

Alman ekibinin doksan dakika boyunca büyük üstünlük kurduğu mücadelede Frank Ribery attığı iki şık golle yıldızlaşırken, diğer sayılar David Alaba, Bastian Schweinsteiger ve Mario Götze’nin ayağından geldi.

Arjen Robben de yaptığı üç asitle farklı galibiyete büyük katkı sağladı. Bayern kulübü başkanı Uli Hoeness maç sonrası takımına övgüler yağdırdı. Honness, “Takımda kimin oynadığı ya da sonradan girdiğinin önemi yok. Sahada daima bir kalite var. Bu Avrupa’da eşsiz bir özellik.” diye konuştu.

'HAYALET GOLCÜ' ELEŞTİRİLERE KULAK ASMADI

Bir diğer Alman temsilcisi Bayer Leverkusen, herkesi şaşırtan farklı bir galibiyete imza attı. Mircea Lucescu’nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk takımını konuk eden Kırmızı-Beyazlılar, güçlü rakibini 4-0′la geçti. Bu sonuçla puanını 6'ya çıkaran B.Leverkusen A Grubu’nda ikinci sıraya yükseldi.

Hafta sonunda Bundesliga’da oynanan maçta Hoffenheim’a attığı ‘hayalet gol’ tartışmalarında eleştirilere maruz kalan Stefan Kiessling, Ukrayna temsilcisi karşısında sergilediği başarılı futbol ve attığı iki güzel golle bu tartışmalardan çok fazla etkilenmediğini gösterdi.

Ev sahibi ekibin diğer sayılarını Simon Rofles ve Sidney Sam kaydetti. Alman ekibinde forma giyen Ömer Toprak ve Emre Can doksan dakika sahada kalırken, Eren Derdiyok oyuna son bölümlerde dahil oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.