Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Derbide gol sesi çıkmadı

Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın en önemli maçında Fenerbahçe ,sahasında Beşiktaş ile golsüz berabere kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2016 22:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2016 01:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Derbide gol sesi çıkmadı
Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan maçın özellikle ilk yarısının sonunda sinirler gerildi. Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 29'a yükseltip 31 puanı bulunan lider Başakşehir'i takibini sürdürürken, Fenerbahçe de puanını 25 yaptı ve üçüncü sırada kaldı. Maçın en ilginç istatistiği ise 90 dakika boyunca kaleyi bulan şutun olmaması...

Stat: Ülker
Hakemler: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Skrtel, Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Mehmet Topal, Chahechouhe (Dk. 46 Volkan Şen), Alper Potuk, Sow (Dk. 76 Lens), Van Persie
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan, Kerim Frei (Dk. 88 Olcay Şahan), Oğuzhan Özyakup (Dk. 85 Necip Uysal), Quaresman (Dk. 60 Aboubakar), Cenk Tosun
Sarı kartlar: Dk. 13 Kjaer, Dk. 83 Alper Potuk (Fenerbahçe), Dk. 56 Quaresma, Dk. 81 Tosic, 90+2 Necip Uysal (Beşiktaş)

MAÇTAN DAKİKALAR
23. dakikada savunmadan Kjaer'in savunma arkasına attığı uzun topa kaleci Fabricio, Van Persie'den önce topa sahip oldu.
30. dakikada Alper Potuk'un ceza sahası sağ çaprazından ortaladığı top, kale sahasında Hutchinson'un müdahalesiyle havalandı. Hava topunda rakibinden önce topa yükselen De Souza'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlağa yine Hutchinson müdahale etti. Kısa düşen topa gelişine Skrtel'ın vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
45. dakikada iki takım oyuncuları arasında yaşanan gerginlik bir süre sonra yatıştırıldı.
62. dakikada Beşiktaş'ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Oğuzhan'ın penaltı noktasına ortaladığı topa Marcelo, etkisiz bir kafa vuruşu yaptı ve top farklı şekilde dışarı çıktı.
87. dakikada Lens'in kullandığı köşe vuruşunda altıpasın sağında topa yükselen Van Persie'nin vuruşunda, top üstten farklı şekilde auta gitti.

BEŞİKTAŞ'IN KADIKÖY'DE HASRETİ 12 YILA ÇIKTI
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında 0-0 berabere kaldığı Beşiktaş'a karşı Kadıköy'de yenilmezlik serisini 12 yıla çıkardı. Fenerbahçe'yi deplasmanda son olarak 17 Nisan 2005'te 4-3'lük skorla yenen siyah-beyazlılar, daha sonra ligde 13, Türkiye Kupası'nda ise 1 olmak üzere son 14 maçı da kazanamadı. Bu maçlarda rakibini 8 yenen Fenerbahçe, 6 defa da berabere kaldı. Fenerbahçe, Galatasaray'a karşı da 1999 yılından beri iç sahada derbi kaybetmiyor.

SEZONUN EN FAZLA İKİNCİ SEYİRCİSİ
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi 43 bin 209 taraftarla sezonun en çok seyredilen ikinci maçı oldu. Rekor ise yine Kadıköy'de oynanan bir diğer derbide bulunuyor. Sezonun 11. haftasında oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisini 44 bin 754 biletli seyirci takip etmişti.

KADIKÖY'DE 1900 BEŞİKTAŞ TARAFTARI
Karşılaşmayı izlemek üzere 1900 Beşiktaşlı Ülker Stadyumu’nda yerini aldı. İki kulüp arasında yapılan özel anlaşma sonucu 1900 Beşiktaşlı Kadıköy’e gelirken Vodafone Arena’daki karşılaşmaya da aynı sayıda Fenerbahçeli taraftar gidecek.

VOLKAN DEMİREL, KADIKÖY'DE DERBİ KAYBETMİYOR
Fenerbahçe, Volkan Demirel'in Ülker Stadı'nda Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı oynadığı hiçbir resmi maçı kaybetmedi. Tecrübeli kaleci, Kadıköy'de Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı forma giydiği 27 karşılaşmada 18 galibiyet ve 9 beraberlik yaşadı. Sarı-lacivertli takım, tecrübeli kalecinin Kadıköy'de görev aldığı 12 Beşiktaş maçının 8'ini kazanırken, 4'ünden ise beraberlikle ayrıldı. Volkan Demirel, bu maçlarda da 7 gol yedi. Fenerbahçe, Volkan Demirel'in Ülker Stadı'nda Galatasaray'a karşı kaleyi koruğu 15 maçın 10'unu kazanırken, 5'inde ise berabere kaldı. Volkan bu maçlarda kalesinde sadece 9 gol gördü.

'CAN GÜVENLİĞİNİZİ SAĞLAYAMAYIZ'
Beşiktaş'ın tercümanları ve kaleci antrenörleri için Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Beşiktaş yedek kulübesinin arka kısmından yer istendi. Fakat Fenerbahçe yönetimi taraftar güvenliği sağlama konusunda sıkıntı çekebileceklerini belirterek yer vermediler ve soyunma odasının yanında televizyondan izlemeleri için oda ayarladıklarını söylediler. Tercüman ve antrenörler maçı stat yerine televizyondan izlediler.

İSMAİL KÖYBAŞI VE CANER ERKİN DERBİ HEYECANINI YAŞAYAMADI
Sezon başına takımlar arasında yer değiştiren isimlerden İsmail Köybaşı ve Caner Erkin, derbi heyecanını yaşayamadı. İsmail kart cezalısı olduğu için, Caner ise sakatlığından dolayı ezeli rekabette forma şansını kaybetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.