Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Denizi olmayan şehirden dünya yüzme şampiyonu oldu

Gaziantepli milli yüzücü Muhammet Emin Bay, Fransa’da yapılan CMAS Dünya Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası’nda 6000 metre açık su yarışında Dünya 3.’sü olma başarısı gösterdi.Derecesiyle Gaziantep’e ‘Dünya Şampiyonaları’...

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantepli milli yüzücü Muhammet Emin Bay, Fransa’da yapılan CMAS Dünya Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası’nda 6000 metre açık su yarışında Dünya 3.’sü olma başarısı gösterdi.
Derecesiyle Gaziantep’e ‘Dünya Şampiyonaları’ tarihinde su sporlarındaki ilk madalyasını kazandıran Milli Sporcu Bay, başarısını ailesi ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile paylaştı. Fransa’nın Annemasse kentinde düzenlenen ve 28 ülkeden 240 sporcunun katıldığı dünya şampiyonasında mücadele eden Bay, 6 bin metre açık su yarışında dünya üçüncüsü olarak bronz madalya almaya hak kazandı.
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada kente dünya şampiyonaları tarihinde su sporlarında ilk madalyayı Bay’ın getirdiğini ve bunun için gururlu olduklarını belirtti.
Belediye olarak spora daima büyük önem verdiklerine dikkat çeken Fadıloğlu, "Bu başarı durup dururken olmadı. Ben öncelikle velilerimize teşekkür ediyorum. Onlar inandı yavrularını bize emanet ettiler. Hocalarımızda bıkmadan usanmadan bunları çalıştırdılar. Bu yavrumuz normalde kendinden iki yaş büyüklerle beraber mücadele etti. Bu mücadelede iki tane dördüncülüğü, 6 bin metrede üçüncülüğü el etti. Bizim amacımız bu tesisleri yaparken dünya sporcuları yetiştirmek ve milli takıma sporcu göndermekti. Allah’a şükür bugün bunun semeresini görüyoruz. Su altı sporlarında lisanslı sporcu sayısında en önde giden illerden biriyiz" şeklinde konuştu.
Aldığı başarıdan dolayı çok gururlu olduğunu ifade eden milli yüzücü Muhammet Emin Bay ise, "Önümüzdeki deki yıl Rusya’da düzenlenecek Avrupa şampiyonasında şampiyon olmak, yine 2018’de inşallah ülkemizde düzenlenmesi beklenen dünya şampiyonasında dünya rekoru kırmaktır. Ben bu başarımı öncelikle aileme ve kulübümde bana emek veren herkese armağan ediyorum" ifadelerini kullandı.
Şehitkamil Belediye Spor Kulüp Başkanı Memik Terlemez ise Bay’ın kentteki su sporcularına rol model olduğunu dile getirerek, "Biz bu başarının arkasından şımarmayacağız, daha çok çalışıp milli takıma şampiyonalara daha çok sporcu göndereceğiz. Ailelerin her konuda bize güvenmelerini istiyoruz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve baba Şemsettin Bay, milli yüzücü Muhammed Emin Bay’a temsili olarak madalya taktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.