Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Denizbank, CEV Voleybol Şampiyonlar Ligi’ne ismini verdi

Denizbank, dünya voleybolunun en elit kulüp şampiyonası olan CEV Voleybol Şampiyonlar Ligi’ne ismini verdi.2014 sezonundan itibaren 3 yıl boyunca CEV Denizbank Voleybol Şampiyonlar Lig ismi ile anılacak olan turnuvanın imza töreni bugün yapıldı....

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Denizbank, CEV Voleybol Şampiyonlar Ligi’ne ismini verdi
Denizbank, dünya voleybolunun en elit kulüp şampiyonası olan CEV Voleybol Şampiyonlar Ligi’ne ismini verdi.

2014 sezonundan itibaren 3 yıl boyunca CEV Denizbank Voleybol Şampiyonlar Lig ismi ile anılacak olan turnuvanın imza töreni bugün yapıldı. İstanbul’da yapılan törene, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Avrupa Voleybol Konfederasyonu Başkanı Andre Meyer, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Milli sporcu Neslihan Demir ve Rus sporcu Tatyana Gracheva katıldı.

Denizbank olarak spora da 'evet' diyerek voleybola yatırımlara başladıklarını kaydeden Hakan Ateş, "Biz spora da evet diyoruz. Bu işte işi kökten almak için uğraşıyoruz. Çocuk yaştan itibaren insanlarımızın spora dahil olmasına katkıda bulunacağız. Çeşitli branşlarda sürdürebilirlik elde ederek başarılara koşacağız." dedi.

"VOLEYBOLUMUZUN DÜNYADA MARKALAŞMASI YÖNÜNDE ÖNEMLİ BİR ADIM ATIYORUZ"

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, toplantıda yaptığı konuşmada bu işbirliğinin kendisini en çok gururlandıran projeler arasında yerini aldığını söyledi. Ateş, şöyle konuştu:

"Bugün, kurumsal tarihçemizin son derece önemli kilometre taşlarından birini idrak ediyoruz. Avrupa’da voleybolun patronu konumundaki CEV ile bizleri bir araya getiren bu tarihi işbirliği, spora destek olma misyonumuzu daha da ileri taşırken, son yıllarda uluslararası arenada büyük başarılara imza atan Türk voleyboluna da bir teşekkür niteliği taşıyor.

Diğer yandan, DenizBank için voleybol sporunun önemini artıran bir başka konu daha var: Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonlar Ligi tarihine baktığımızda kupayı en çok müzesine götüren ülkenin Rusya olduğunu görüyoruz. Bu açıdan, ana hissedarımız Sberbank’ın da ülkesi olan Rusya ile, son yıllarda Kadınlar Avrupa Ligi’nde şampiyonluk kupalarına adeta ambargo koyan Türkiye için voleybol, muhteşem bir ortak payda sunuyor. İşbirliği anlaşmamızın taraflara ve Türk sporuna hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

MUTLUGİL: 6 TÜRK TAKIMI ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE MÜCADELE EDECEK

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil de yaptığ ıaçıklamada, "Dünyanın en önemli kulüp organizasyonu olan "CEV" Şampiyonlar Ligi isim sponsorunun Türkiye’den çıkmasına federasyon olarak gurur duyduk. Bu sene ilk defa 6 Türk takımı bu ligde mücadele edecek. Bu da bir başka gurur verici bir olay." diye konuştu.

Başkan Özkan Mutlugil, "Denizbank’ın, dünyanın en önemli kulüp organizasyonu olan CEV Şampiyonlar Ligi’ne isim sponsoru olmasıyla voleybol sporunu taçlandırma kararı vermesini Türk Voleybol camiası olarak sevinçle karşılamaktayız." diyerek, şunları söyledi:

"Bu kararın, CEV Şampiyonlar Ligi’nin son 5 yılına damga vuran ve bu süreçte VakıfBank ve Fenerbahçe kulüpleri ile 3 şampiyonluk, Fenerbahçe Acıbadem ile 1 ikincilik, Fenerbahçe Acıbadem ile 1 üçüncülük ve Eczacıbaşı VitrA ve Galatasaray Daikin ile 2 dördüncülük kazanan Türk takımlarının bu başarılarına çok büyük bir katkıda bulunduğunu düşünüyorum.

Bu sene ilk defa 6 Türk takımı Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek. Bu neticeler Türkiye’nin, voleybola yaptığı altyapı yatırımlarının yanında, Türk sponsorlarının voleybola olan yatırımlarının bir semeresidir. Denizbank’a Türk ve dünya voleyboluna verdikleri bu destek için şahsım ve Türkiye Voleybol Federasyonu adına teşekkür eder, başarılı işbirliklerinin uzun seneler devam etmesini dilerim. Bu vesile ile Avrupa Kupaları’nda mücadele edecek 12 Türk takımımıza da başarılar dilerim."

CEV BAŞKANI ANDRÉ MEYER: VOLEYBOL MANŞETLERDE YER ALACAK

DenizBank’la ortaklık sayesinde, CEV Voleybol Şampiyonlar Ligi'nin gelecek yıllarda da manşetlerde yer alacağını belirten Avrupa Voleybol Konfederasyonu Başkanı André Meyer, çok mutlu olduğunu söyledi.

Meyer, toplantıda yaptığı konuşmasında, "CEV Voleybol Şampiyonlar Ligi olarak adlandırdığımız bu başarı hikâyesinin en başından bu yana, dünyanın en iyi voleybol oyuncuları uluslararası platformda büyük önem teşkil eden bir ürün yaratmamıza yardımcı oldu. Geçtiğimiz yıl, Avrupa kulüplerinin yoğun ilgisine kayıtsız kalmayarak, katılacak takım sayısını erkeklerde 28, bayanlarda ise 24’e çıkardık ve daha fazla kulübün bu eşsiz aileye katılması yönünde bir adım attık. Hepinizin bildiği üzere Türkiye, Bayanlar Şampiyonlar Ligi’nde son üç yılda önemli bir başarıya imza attı. Duyduğumuz kadarıyla Türk takımları bu yıl erkeklerde de kupayı müzelerine götürmeye kararlı. Sosyal etkisi de dahil olmak üzere spor konusundaki vizyonumuzu paylaşan bir sponsor olan DenizBank’la ortaklığımız sayesinde, CEV Voleybol Şampiyonlar Ligi’nin gelecek yıllarda da manşetlerde yer alacağından eminim." ifadelerini kullandı.

Sponsorluk anlaşmasında yer alan Milli sporcu Neslihan Demir ise Türk takımların deplasman takımı hüviyetinden çıkıp artık Şampiyonlar Ligi’ne ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Milli voleybolcu, “Sporcu gözüyle söylemek gerekiyorsa Şampiyonlar Ligi’nde artık deplasman değil ev sahibi takım oluyoruz. Bu yüzden de Denizbank’a bu fırsatı sağladığı için teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Rus sporcu Tatyana Gracheva da Şampiyonlar Ligi’nde bu yıl 5 takımla mücadele edeceklerini söyledi. Rus sporcu, "Bu yıl 5 takımla mücadele edeceğiz. İlk maçta Moskova Takımı'nın maçı var. Bu da benim uğurum. Bu sene lig maçları çok iyi geçecek." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.