Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokrasi şehitleri düzenlenen yarışla anıldı

15 Temmuz’da yaşanılan darbe girişimine karşı halkın gösterdiği tepki ve şehitleri anma adına düzenlenen Demokrasi Yarışı ile Eskişehirli ve çevre illerden gelen sporseverler demokrasiye sahip çıktı.Darbe girişimi karşısındaki tutumun...

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2016 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2016 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demokrasi şehitleri düzenlenen yarışla anıldı
15 Temmuz’da yaşanılan darbe girişimine karşı halkın gösterdiği tepki ve şehitleri anma adına düzenlenen Demokrasi Yarışı ile Eskişehirli ve çevre illerden gelen sporseverler demokrasiye sahip çıktı.
Darbe girişimi karşısındaki tutumun ve bu kalkışmada şehit düşen insanların anılması adına Eskişehirli ve çevre illerden gelen sporseverler ile Şehr-i Derya parkında macera yarışları düzenlendi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Dağ Bisiklet Takımı (ES BIKE), Eskişehir Doğa Aktiviteleri Grubu ve Sakarya Gazetesi’nin katkılarıyla hazırlanan yarışlar üç etaptan ve dört gruptan oluştu. Genç, Büyük, Master Erkekler ve Kadınlar grubundan oluşan dört grup, koşu, bisiklet ve kano etaplarından oluşan üç etapta yarıştı. Büyük heyecana sahne olan yarış etapları, çekişmeli anlara sahne oldu.
Master Erkekler kategorisinde birinci olan Engin Karabacakoğlu, düzenlenen etkinlikle ilgili konuşarak, İnegöl’den ekip halinde yarış için geldiklerini söyledi. Karabacakoğlu, “Ekip halinde geldik. Bu bir macera yarışı daha önce bunun uzun etapları oldu 220 kilometreye kadar çıkan. Orada da derecelerim mevcut. İnegöl’ü temsilen geldik. Burada 3 kategori oldu, koşu akabinde bisiklet yarışı ve son olarak kano ile bitirdik. Gayet iyi geçti, olumsuz bir teknik arıza ile karşılaşmadık. Organizasyon çok güzel, diğer illere de örnek olmasını istiyoruz. Çok güzel olduğunu düşünüyorum, derece aldığıma seviniyorum. Malum olaylar biliyorsunuz üzücü olaylar. Bunun adına yapılan bir yarışma oldu. İnsanları bir araya toparlamak, insanlara, gençlere örnek olmak bizden sonra gelecek nesillere arkadaşlarımız sayesinde daha da büyük olduğu zaman daha da güzel olacaktır” ifadelerini kullandı.
Etkinlik organizatörü Gökay Konuk ise, yarış hakkında bilgi vererek, kendilerinin herkese sporu sevdirme amacında oluğunu belirterek, “Bizim buradaki hedefimiz halkımıza sporu sevdirmek, bu yarışlara macera yarışları da diyebiliriz. Çünkü etaplarımızı kısa tuttuk bir kilometreden oluşan bir koşu etabımız, 3 kilometreden oluşan bir bisiklet etabımız ve ardından yine bir kilometreden oluşan bir kano etabımız var. Etkinliğimiz aynı zamanda Demokrasi koyduğumuz ismiyle müsemma üç hafta önce Cuma yaşadığımız menfur olaya da tepki göstermemizi sağladı. Bu etkinlik vesilesiyle o gün şehit olmuş tüm canlarımızı anmış olduk. Bu Eskişehir’deki ilk etkinliğimiz, devamı gelecek” dedi.
Öte yandan gerçekleşen yarışlar sonunda dereceye girenler kupa ve plaketlerini, katılımcılar ise, madalyalarını aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.