Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirhan Şerefhan: Kore'deki dünya şampiyonasında şampiyon olmak istiyoruz

Türkiye Bedensel Engiller Spor Federasyonu Başkanı (TBESF) Demirhan Şerefhan, Kore'de yapılacak dünya şampiyonasında başarılı olmak istediklerini söyledi. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile Türkiye Engelliler Spor Yardımı ve...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demirhan Şerefhan: Kore'deki dünya şampiyonasında şampiyon olmak istiyoruz
Türkiye Bedensel Engiller Spor Federasyonu Başkanı (TBESF) Demirhan Şerefhan, Kore'de yapılacak dünya şampiyonasında başarılı olmak istediklerini söyledi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile Türkiye Engelliler Spor Yardımı ve Eğitim Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen 6. Dr. Trawinski Uluslar arası Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası'nın açılışı Ahmet Cömert Spor Salonu'ndaki Türkiye-Almanya maçı ile başladı.

Açılış öncesinde Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan TBESF Başkanı Demirhan Şerefhan, Kore'de yapılacak dünya şampiyonasında şampiyon olmak istediklerini söyledi.

İstanbubul'daki bu turnuvanın en önemli tekerlekli basketbol turnuvası olduğunu ifade eden Başkan Şerefhan, "Türkiye'nin ev sahipliğindeki bu turnuvaya Almanya, İspanya, Amerika ve Kanada milli takımları katılıyor. Biz bu turnuvayı Kore'de 5-15 Temmuz tarihleri arasında yapılacak dünya şampiyonasına hazırlık olarak görüyoruz. Bir de bu turnuva Türk tekerlekli sandalye basketbol antrenörlerine engelliler basketbolu konusunda seminer vermek için ülkemize gelen ve 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybeden Dr. Hans Joschim Trawinski anısına düzenlemekteyiz." dedi.

Federasyon Başkanı Şerefhan, Kore'deki dünya şampiyonasındaki hedefleri ise şöyle açıkladı:

"Dünya şampiyonasındaki turnuvada ilk üçe girmeyi hedefliyoruz. Bu turnuvadan önce katıldığımız son turnuva olan Avrupa şampiyonasında İngiltere'ye iki sayı ile mağlup olarak Avrupa ikincisi olmuştuk. Bunu telafi edip dünya şampiyon olmak istiyoruz. Biz takımımıza güveniyoruz. Genç bir takımımız var. İyi netice alacağımıza inanıyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.