Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Delihasan: Türk karatesi her geçen gün daha iyiye gidiyor

Samsun’da düzenlenen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası’nı yerinde takip eden Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, "Çok kaliteli müsabakalar izledik. Edindiğimiz izlenimler gösteriyor ki, Türk karatesi her geçen...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2014 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2014 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Delihasan: Türk karatesi her geçen gün daha iyiye gidiyor
Samsun’da düzenlenen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası’nı yerinde takip eden Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, "Çok kaliteli müsabakalar izledik. Edindiğimiz izlenimler gösteriyor ki, Türk karatesi her geçen gün daha iyiye gidiyor." dedi.

Türkiye Karate Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan ve Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteğiyle 20-22 Kasım tarihlerinde organize edilen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası’nda 52 ilden 1200 sporcu, 33 dalda dereceye girebilmek için kıyasıya bir mücadele verdi.

Samsun’da yapılan organizasyonu yerinde takip eden Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, yaptığı değerlendirmede, "Geçmiş yıllara göre kalitenin biraz daha yukarıya çıktığını, bütün illerden şampiyonaya katılan sporcular olduğunu görüyoruz. Hepsi çok iyi hazırlanıp gelmişler. Çok ciddi müsabakalar oldu. Ayrıca, geçen yıllara oranla hem il, hem de sporcu sayısı açısından daha kalabalık. Bu da Türk karatesinin her geçen gün daha iyiye gittiğini gösteriyor." dedi.

Türkiye Karate Federasyonu, '81 İlde Karate' hedefiyle 2013 yılında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde karate yapılmayan illere antrenör ve malzeme göndermiş, bu illerde karate sporunun yapılmasını sağlamıştı. Bu çalışma kapsamında karateye başlayan ve ilk kez Türkiye şampiyonası deneyimi yaşayan sporcular olduğunu hatırlatan Başkan Delihasan, "Bu proje kapsamında illere gönderdiğimiz antrenörlerimizin yetiştirdiği sporcular Samsun’a gelerek mücadele ettiler. Türkiye Şampiyonası deneyimi yaşadılar. Bu da bir ilk oldu. Demek ki doğru bir yolda gidiyoruz. Bu başarıyı devam ettirmek için çaba göstereceğiz." diye konuştu.

Şubat ayında İsviçre’nin Zürih kentinde yapılacak 42. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Şampiyonası Milli takım seçme müsabakaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Esat Delihasan, "Bugün yapılan milli takım seçme müsabakalarında kadroya giren sporcular kadar, giremeyenler de oldukça iyi performanslara imza attı. Hepsini tebrik ediyorum. Burada oluşturulacak milli sporcularımız, geçmiş yıllarda olduğu gibi yine ülkemizi başarıyla temsil edecekler ve madalyalar kazanacaklarına yürekten inanıyorum. Karate milli takımları, uluslararası organizasyonlarda her zaman yukarılarda yer almak için mücadele ediyor. Avrupa şampiyonasındaki hedefimiz de genel sıralamada ilk beşin içerisinde yer almak." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.