Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deaflympics’te 7. gün geride kaldı

Samsun’da düzenlenen 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda (Deaflympics 2017) 7. gün geride kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2017 09:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2017 09:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Samsun’da düzenlenen 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda (Deaflympics 2017) 7. gün geride kaldı.

Erkekler 50 metre 3 pozisyonlu tüfekte altın madalyayı Koreli Changhoon Choi kazandı. Gümüş madalyayı bu dalın dünya rekortmeni İsviçreli Thomas Moeschnig, bronz madalyayı Alman Colin Daniel Müller aldı.

Atletizm: Rekorlar gelmeye devam ediyor

Kadınlar 400 metre engellide Rus Asya Khaladzhan 1:00.22’lik derecesiyle dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı. Ukraynalı Viktoriia Kochmaryk gümüş, ABD’li Janna Vandermeulen bronz madalya aldı.

Erkekler 1500 metrede Kenyalı John Koech 3.48:95’lik derecesiyle oyunlar rekoru kırarak altın madalya kazandı. Gümüş madalyayı Belaruslu Aliaksandr Charniak, bronz madalyayı ise 10000 metrenin şampiyonu Symon Cherono aldı.

Erkekler sırıkla atlamada altın madalyayı Kirill Fillipov 4.81’lik derecesiyle oyunlar rekoru kırarak kazandı. Gümüş madalyayı bir diğer Rus Dmitriy Kochkarovi bronz madalyayı ise Tayvanlı Cheng-Yu Chen aldı.

Erkekler gülle atmada son şampiyon Rus Dmitry Kalmikov unvanını korudu. Litvanyalı sporcular Vynetis Ivaskevicius gümüş, Mindaugas Jurksa bronz madalya aldı. Mahmut Kılıç 8’inci, Serhan Çalhan 9’uncu sırayı alarak kürsü dışında kaldı.

Kadınlar 10000 metrede Çinli Chunhua Yang altın, Alman Nele-Alder Baerens gümüş, Rus Daria Gaynetdinova bronz madalya aldı.

Erkekler 400 metre engellide Rus Alan Tyshenko altın madalya alırken gümüş madalyayı bir diğer Rus Konstanti Grebenshchikov, bronz madalyayı ise ABD’li Taylor Koss kazandı.

Kadınlar 1500 metrede Rus Diana Solodova altın madalya aldı. Gümüş madalyayı Belaruslu Halina Kozich, bronz madayayı ise Ukraynalı Anastasiia Sydorenko aldı.

Heptatlon, uzun atlama, cirit atma ve 200 metre yarışmalarıyla sona erdi. 7 yarışmanın 6’sında ilk sırayı alan Rus Anastasia Klechkina 4911 puanla toplamda altın madalya kazandı. Onu 4203 puanla Ukraynalı Kateryna Potapenko ile 4023 puanla Alman Felicitas Merker takip etti ve sırasıyla gümüş ile bronz madalyanın sahibi oldu.

Erkekler cirit atma elemelerinde milli sporcu Alperen Akbulut 10’uncu sırayı aldı ve finale adını yazdırdı.

Kadınlar 100 metre yarı finallerinde sporcumuz Aysun Akay kendi serisinde 4’üncü sırayı alarak elendi.

Badminton: İki galibiyet aldık

Tek erkeklerde Kemal Özer T Grubu’ndaki ikinci maçında Pakistanlı Muhammad Ahmad’ı 2-0 mağlup ederek grup aşamasını bir galibiyetle kapattı. Barış Mehmet Ural ise Rus Shokhzod Gulomzoda’ya 2-0 mağlup oldu ve grubu bir galibiyet bir mağlubiyetle kapattı. Hasan Baygeldi I Grubu’ndaki ikinci maçında Hintli Robit Bhaker karşısında setlerde 1-0 gerideyken fenalaşarak maçtan çekildi. Hasan grubu galibiyet alamadan tamamladı.

Çift kadınlarda Nalan Kaygın / Esra Zeynep Ergincan ikilisi E Grubu’ndaki ilk maçında Hong Konglu Wing Sum Chan / Yeuk Lam Chan ikilisini 2-0 mağlup etti.

Tek kadınlar H Grubu’ndaki ikinci maçında Esra Zeynep Ergincan Rus Alena Soboleva’ya 2-0 mağlup oldu. Gizemnur Uludağ K Grubu’ndaki ikinci maçında Brezilyalı Geisa Vieira De Oliveira’ya 2-0 mağlup oldu. Bu sonuçlarla Esra ve Gizemnur grup aşamasını galibiyet alamadan tamamladı. M Grubu’ndaki ikinci maçında Hale Küçüksevgili Çinli Meng Wang’a 2-0 yenildi.

Çift erkeklerde Kemal Özer / Barış Mehmet Ural ikilisi B Grubu’ndaki ikinci maçında Rus Artemy Karpov / Shokzhod Gulomzoda ikilisine 2-0 mağlup olarak grup aşamasını galibiyet alamadan tamamladı.

Karışık çiftler E Grubu’nda Barış Mehmet Ural / Esra Zeynep Ergincan ikilisi ikinci maçında Rus Valery Antonov / Olga Dormidontova ikilisine 2-0 mağlup oldu ve grup aşamasını maç kazanamadan tamamladı. Hasan Baygeldi / Hale Küçüksevgili ikilisi de H Grubu’ndaki ikinci maçında Tayvanlı Chung-I Chen / Yan-Ru Shen ikilisiyle karşılaşacaktı ancak Hasan Baygeldi’nin tekler maçında fenalaşması nedeniyle bu maça çıkamayan Hale / Hasan ikilisi maçtan hükmen yenik ayrıldı. Bu sonuçla Hale / Hasan ikilisi grubu galibiyet alamadan tamamladı.

Basketbol: Potanın sessiz perilerinden ilk galibiyet

Kadın basketbolunda milli takımımız B Grubu’ndaki üçüncü maçında Kenya’yı 88-24 mağlup ederek gruptaki ilk galibiyetini aldı. Grubu 3’üncü sırada bitiren milli takımımız çeyrek finale yükseldi. Gruptaki diğer maçta Yunanistan Ukrayna’yı 53-35 yendi.

Erkeklerde ise milli takımımız Venezuela’ya 76-67 mağlup oldu. Milli takımımız yenilmesine rağmen A Grubu’nu 4’üncü sırada tamamlayarak çeyrek finale yükseldi. Aynı grupta Polonya Tayvan’ı 94-60, Litvanya ise Yunanistan’ı 73-40 mağlup etti. Bu sonuçlarla A Grubu’ndan çeyrek finale çıkan diğer takımlar Litvanya, Venezuela ve Yunanistan oldu. B Grubu’nda ise Arjantin Avustralya’yı 71-65, Ukrayna Rusya’yı 68-65, Slovenya ise Kenya’yı 107-39 yendi. Bu sonuçlarla B Grubu’ndan sırasıyla Ukrayna, Rusya, Arjantin ve Slovenya çeyrek finalist oldu.

Dağ bisikleti: Adrian Babic üçlüyü tamamladı

Erkekler cross-country mücadelesinde Slovak Adrian Babic altın madalya kazanarak oyunlarda altın, gümüş ve bronz madalya üçlüsünü tamamlamış oldu. Gümüş madalyayı Rus Alexander Ilınykh, bronz madalyayı ise Rus Alexei Kudrin aldı. Türk sporcular Mustafa Önder Atik 21’inci, Ramazan Günay 22’nci, Ercüment Boran 23’üncü sırayı alırken Onur Kop yarışı tamamlayamadı.

Kadınlar cross-country yarışında ise Rus Ksenia Kalibina altın madalyayı kazanırken gümüş madalyayı bir diğer Rus Marina Islamova, bronz madalyayı ise Japon Kumi Hayase aldı. Türk sporculardan Raziye Salim 6’ncı olurken Nazlı Tahtallı yarışı tamamlayamadı.

Futbol: Milliler yenildi

Türkiye İşitme Engelliler Kadın Futbol Milli Takımı grubundaki dördüncü maçında Büyük Britanya’ya 2’nci dakikada Raziye Yeşilyurt’un attığı golle öne geçmesine rağmen 4-1 mağlup oldu. Gruptaki diğer maçlarda Polonya Çin’i 14-0 gibi farklı bir skorla geçerken Rusya da Brezilya’yı 3-0 mağlup etti.

Golf: İlknur ve Gülistan’dan veda

Golfte, kadınlarda İlknur Çavdar ve Gülistan Öztunç’un Deaflympics macerası çeyrek finalde sona erdi. Erkeklerde ise Alman Allen John, Büyük Britanyalı Steven Cafferty ve Paul Daniel Waring ile Danimarkalı Lasse Emil Nielsen yarı finale yükseldi.

Hentbol: Yarı finaldeyiz

Türkiye İşitme Engelliler Erkek Hentbol Milli Takımı A Grubu’ndaki son maçında Rusya’yı 24-18 mağlup ederek grubu ilk sırada tamamladı ve yarı finale yükseldi. Gruptaki diğer maçta Sırbistan Brezilya’yı 30-12 mağlup etti. Bu sonuçlarla gruptaki diğer yarı finalist ise Rusya oldu. B Grubu’nda ise Hırvatistan Danimarka’yı 26-19 yenerek Almanya’yla birlikte B Grubu’ndan yarı finale yükseldi.

Karate: Millilerden dört madalya

Erkekler katada finalde Taylandlı Phongsathat Phantib’e mağlup olan milli sporcumuz Burak Mert Can gümüş madalya aldı. Yarı finalde Phantib’e yenilen Fatih Çiçek bronz madalya müsabakasında İtalyan Daniele Di Guido’yu yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. Diğer bronz madalyayı ise Rus Radiy Bezoyan aldı.

Erkekler kumite 67 kg’da Türk sporcu Mehmet Ali Sapmaz, finalde Rus Sergei Borovikin’e yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu. Bronz madalya alan sporcular ise Ukraynalı Maksym Belenok ile İranlı Mohammad Khodayar oldu.

Erkekler kumite 60 kg’da İranlı Milad Sadeghzadehmoghadam finalde Rus Tigran Kolyan’ı yenerek altın madalya kazandı. Yarı finalde Sadeghzadehmoghadam’a yenilen Burak Mert Can Venezuelalı Fernando Geraldo Zerlin’i yenerek bronz madalya aldı. Diğer bronz madalyayı ise Ukraynalı Viacheslav Novikov aldı.

Kadınlar kumite 55 kg’da Ukraynalı Vita Havrilova finalde Naiba Alieva’yı mağlup ederek altın madalya kazandı. Bronz madalyayı İran’dan Atefeh Bayat ile Tayvanlı Wen-Fang Lin aldı. İrem Topaloğlu çeyrek finalde Bayat’a yenildi.

Kadınlar katada Venezuelalı Liz Yeraldine Marcano Cabeza altın madalyanın sahibi olurken gümüş madalyayı bir diğer Venezeulalı Diana Auxilliadora Godoy aldı. Bronz madalya Ukrayna’dan Inna Mazhara ile İranlı Mojdeh Madrani aldı. Milli sporcu Kader Işık çeyrek finalde Marcano Cabeza’ya, röpesaj mücadelesinde ise Japon Aika Arekaki’ye mağlup oldu ve madalya alamadı. Katadaki bir diğer sporcumuz Sena Sönmez ise son 16 turunda Ukraynalı Tetiana Khyl’e yenilerek elendi.

Kadınlar kumite 50 kg’da Venezuelalı Ana Esther Rivera altın madalya alırken gümüş madalyayı Ukraynalı Maryna Hubanova, bronz madalayayı ise İranlı Bahareh Safari ile Rus Olimpiada Kalinina aldı. Milli sporcu Melek Morgil madalya alamadı.

Masa tenisi: Çin’den ikide iki

Çift kadınlarda altın madalyayı finalde Çinli Huan Lin / Zhe Wang ikilisini 4-1 yenen Çinli Meng Ping Huang / Ce Shi ikilisi aldı. Meltem Akyaz / Dilem Akyüz ikilisi ilk turda Hintli Suravi Gosh / Shineya Gomez ikilisine 4-0 mağlup olarak elendi. Aynı turda Emine Kahraman / Nevroz Çiftkuran ikilisi de Macar Zsuzsanna Fekete / Krisztina Szecsi ikilisine 4-0 yenilerek elendi.

Çift erkeklerde Çinli Cong Wang / Chaoyoue Zhang ikilisi Tayvanlı Yi-Hsiyang Wang / Jung-Tsung Yang ikilisini finalde 4-3 yenerek altın madalya aldı. Son 32 turunda Avni Timuçin / Saffet Erdoğan ikilisi Litvanyalı Kestutis Ziziunas / Viktoras Narkevicius ikilisine 4-1 yenilerek elendi. Doğan Erdal / Garip Olcaş ikilisi de aynı turda Tayvanlı Shih-Chieh Lu / Yueh-Tung Kuo ikilisine 4-0 yenildi ve elendi.

Plaj voleybolu: Melih ve Resul son 16’da

Erkekler son 16 turuna kalacak son ikililerin belli olacağı “şanslı kaybeden” turunda Melih Okatan / Resul Tekin çifti Japon Norihiko Takemura / Hiroshi Amo ikilisini 2-0 mağlup ederek son 16’ya yükseldi. Aynı turda Harun Metin / Emre Çiftçi ikilisi İranlı Hamed Karkani / Mehrad Keshavarz ikilisine 2-0 yenilerek elendi.

Tenis: Son şampiyon elendi

Tek erkeklerde yarı finalistler belli olurken son şampiyon Macar Gabor Mathe Ekvadorlu Andres Sebastian Vazquez’e 6/4, 6/3’lük iki sette mağlup oldu. Diğer yarı finalistler ise Slovenya’dan Marino Kegl, Çek Jaroslav Smedek ve Rus Egor Panyushkin oldu.

Tek kadınlarda da yarı finalistler belli oldu. Tayvanlı Chiu-Mei Ho ve Chia-Wen Lin, Rus Polina Smirnova ve Alman Verena Fleckenstein yarı finale yükselen isimler oldu.

Yüzme: Kliuchnikova fırtınası devam ediyor

Kadınlar 50 metre sırtüstünde Rus Olga Kliuchnikova 29.34’lük derecesiyle dünya rekoru kırarak altın madalya aldı. Elemelerde de dünya rekoru kıran Kliuchnikova bir gün içinde kendisine ait olan dünya rekorunu 2 defa kırdı ve 0.91 saniye geliştirdi. Gümüş madalyayı bir diğer Rus Elonora Brykanova, bronz madalyayı ise Büyük Britanyalı Danielle Joyce aldı. Eleme serilerinde sporcularımız Meliha Uncu Tosun 22’nci, Buse Yörükoğlu ise 23’üncü sırada yer aldı ve finale yükselemedi.

Kadınlar 400 metre serbestte Rus Viktoriia Terenteva 4:25.94’lük derecesiyle dünya rekoru kırarak altın madalya aldı. Gümüş madalyayı Çin’den Yuchen Hu, bronz madalyayı ise ABD’li Alyssa Greymont aldı. Eleme serilerinde Reyhan Küçük toplamda 12’nci olarak elendi.

Erkekler 200 metre serbestte Brezilyalı Guilherma Maia Kabbach 1:52.55’lik derecesiyle dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı. Gümüş madalyayı Japon Satoi Fujihara alırken bronz madalya Rus Miron Denisov’un oldu. Eleme serilerinde Ali Özyalçın 36’ncı sırada yer aldı ve elendi.

4x100 metre takım karışık yarışını Alena Alexeeva, Martin Fomin, Andrei Zhivaev ve Maria Karpova’dan oluşan Rusya takımı 4:07.20’lik dereceyle dünya rekoru kırdı ve altın madalyanın sahibi oldu. Gümüş madalayayı Ukrayna, bronz madalyayı ise Japonya aldı. Eleme serilerinde Meliha Uncu Tosun, Reyhan Küçük, Ali Özyalçın ve Cihan Sarıoğlu’nda oluşan milli takımımız 13’üncü sırada yer aldı ve finale yükselemedi.

Erkekler 4x100 metre takım karışık yarışında Igor Zhuravlev, Martin Fomin, Andrei Zhivaev ve Miron Denisov’dan oluşan Rusya takımı 3:48.86’lık derecesiyle dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı. Gümüş madalyayı Japonya, bronz madalyayı ise Ukrayna aldı. Elemelerde Emre Gürsoy, Emirhan Eroğlu, Ali Özyalçın ve Cihan Sarıoğlu’dan oluşan milli takımımız 10’uncu sırayı aldı ve finale yükselemedi.

Erkekler 50 metre kurbağalamada Rus Martin Fomin 29.22’luk derecesiyle Deaflympics rekoru kırarak altın madalya aldı. Eleme serilerinde de Deaflympics rekoru kıran Fomin’i Ukraynalı Oleksii Kolomiiets ve Büyük Britanyalı Jack Gordon Mccomish izledi. Eleme serilerinde Emre Gürsoy 23’üncü, Emirhan Eroğlu 28’inci, Ali Özyalçın 30’uncu ve Cihan Sarıoğlu 31’inci olarak elendi.

Kadınlar 200 metre kelebekte Rus Polina Bilalova altın, Güney Afrikalı Cornell Loubser gümüş, Rus Ekaterina Savchenko bronz madalya aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.