Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deaflympics Samsun 2017 21 Temmuz müsabaka raporu

Deaflympics Samsun 2017’nin 4. gününde milli sporcular hayal kırıklığı yaşattı.Atıcılık: Koreliden dünya rekoruKoreli Kim Taeyoung erkekler 25 metre tabanca elemelerinde 569 puanla dünya rekoru kırdı. Sporcularımız İlyas Kavalcı 10’uncu,...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2017 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2017 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Deaflympics Samsun 2017 21 Temmuz müsabaka raporu

Deaflympics Samsun 2017’nin 4. gününde milli sporcular hayal kırıklığı yaşattı.

Atıcılık: Koreliden dünya rekoru

Koreli Kim Taeyoung erkekler 25 metre tabanca elemelerinde 569 puanla dünya rekoru kırdı. Sporcularımız İlyas Kavalcı 10’uncu, İsmail Yakıcı elemelerde 11’inci sırayı aldı ve finale kalamadı.

Badminton: Çin ve Rusya finalde

Karışık takım müsabakasında Çin Tayvan’ı, Rusya ise Güney Kore’yi 3-1 yenerek finalde yükseldi.

Basketbol: Avustralya’dan farklı galibiyet

Türkiye’nin de bulunduğu A Grubu’nda Litvanya Polonya’yı 97-68, Venezuela da Yunanistan’ı 64-61 mağlup etti. B Grubu’nda ise Avustralya Kenya’yı 87-25 gibi farklı bir skorla yenerken Ukrayna Slovenya’yı 60-57 mağlup etti. Türkiye Erkek Milli Takımı 18.30’da A Grubu’ndaki üçüncü maçında Tayvan’la karşılaşacak.

Bowling: Kadınlarda mücadele başladı

Bowlingde tek kadınlar müsabakası başladı. Madalyalar 16.30’da başlayacak final yarışmalarının ardından sahiplerini bulacak.

Futbol: Milliler 20.00’de sahada

Erkekler futbolun üçüncü maç gününde, B Grubu’nda İran Nijerya’yı 3-0 yenerken Almanya Fransa’yla 0-0 berabere kaldı. D Grubu’nda ise Kore Brezilya’yı 2-0 mağlup etti. Türkiye saat 20.00’de A Grubu’ndaki üçüncü maçında Mısır’la karşı karşıya gelecek.

Golf: Mehmet ve Muhammet ilk 16’da

Golfte ilk tur sonunda erkeklerde Mehmet Yavuz (T12) ve Muhammet Demir (15) ilk turu ilk 16’da kapatmayı başardı. Erdem Kulanaoğlu ise 19’uncu basamakta. Kadınlarda ise İlknur Çavdar ve Gülistan Öztünç ilk tur sonunda son iki sırada yer aldılar. Erkeklerde Almanya’da Allen John ve kadınlarda Hindistan’dan Dishka Dakar, ilk turu lider bitiren sporcular oldular.

Grekoromen Güreş: Mehmet Ali, Muhammet ve İlhan madalyayı garantiledi

Son dört olimpiyatta şampiyonluk gören İlhan Çıtak, grekoromen güreşte 98 kg’da finale yükseldi. İlhan finalde Rus Vladislav Tarasov’la oynayacak. Erkekler 71 kg’da da Muhammed Akdeniz finale yükseldi. Muhammet finalde son dört olimpiyatın şampiyonu Portekizli Hugo Miguel Passos ile karşılaşacak. 59 kg’da da Mehmet Ali Yiğit finale yükseldi.

Erkekler 80 kg’da Ahmet Talha Kaçur 74 kg’ın son Deaflympics şampiyonu Eduard Shirazdanov’a yenilerek çeyrek finalde elendi.

Judo: Mehmet finalde, Samet’ten bronz

Erkekler +100 kg’da Mehmet Uysal finale yükseldi. Mehmet finalde Rusya’dan Rustem Akhmetov’la karşılaşacak.

Kadınlar 70 kg’da Ayşe Kesiktaş bronz madalya kazandı. Ukraynalı Maryna Pogorelova da bu dalda bronz madalya kazanan bir diğer sporcu oldu. Finalde Koreli Eunmi Hong ile Rus Jenny Chamyyan karşılaşacak.

Erkekler 90 kg’da Mevlüt Akmaz Rus yarı finalde Rinat Kadyrov’a yenildi. Bronz madalya müsabakasında Alexandre Soares Fernandes’e de yenilen Mevlüt kürsüye çıkamadı. Bu daldaki diğer finalist ise Koreli Jungmu Yang oldu.

Erkekler 100 kg’da Samet Bulut Rus Konstantin Popov’a çeyrek finalde yenildi ancak röpesaj mücadelesinde galip gelince bronz madalya maçı oynamaya hak kazandı. Samet, Andreii Pogorelov’u yenerek bronz madalya aldı. Bu dalda finalistler ise Samet’i eleyen Popov ile Moğol Baasandorj Davaanyam oldu.

Erkekler 81 kg’da Metin Tekin çeyrek finalde Rus Zaur Bedanokov’a yenildi. Bu yenilginin ardında röpeşaj mücadelesine çıkan Metin, İranlı Hossein Allahkarimi’ye yenilince madalya şansını yitirdi. Bu dalda Güney Koreli Minseok Kim ile Rus Zaur Bedanokov karşılaşacak.

Masa Tenisi: Türkiye 13’üncülük maçı oynayacak

Erkekler takım mücadelesinde 9.luk -16.luk müsabakalarında ilk olarak Bulgaristan’a 3-0 yenilen milli takım 13’üncülük yarı finalinde Macaristan’ı yenince Polonya’yla 13’üncülük maçı oynamaya hak kazandı. Yarı finalde Kazakistan’ı 3-0 yenen Tayvan’la Litvanya’yı 3-0 yenen Çin bu akşam final oynayacak.

Kadınlar takımda ise milli takım Hindistan’a 3-0 yenildi. Milliler 9’unculuk maçında Hırvatistan’ı 3-1 yenerek oyunları 9’uncu sırada tamamladı. Yarı finalde Rusya’yı 3-1 yenen Çin ile Japonya’yı 3-0 yenen Ukrayna finalde karşı karşıya geliyor.

Oryantiring: İlk altınlar Rusya’ya

Bugün başlayan oryantiring branşında erkekler sprint mücadelesinde Rus Nikita Smirnov altın madalya kazanırken Ukraynalı Nver Surenian gümüş, İtalyan Luigi Lerose bronz madalya aldı.

Kadınlar sprintte ise Rus Marina Makarova altın madalya alırken Ukraynalı Hanna Fedosieieva gümüş, Rus Antonina Naidionova bronz madalyanın sahibi oldu.

Plaj voleybolu: Milliler dört yenilgi aldı

İkinci grup maçları oynanan plaj voleybolunda kadınlarda C Grubu’nda Meltem Çal / İlayda Pay ikilisi Ukraynalı Anna Zatylkina / Raisa Rylova ikilisine, D Grubu’nda Ayşegül Yalnız / Damla Buğse Çelep ikilisi ise Belaruslu Sviatlana Pashkouskaya / Maryna Hres ikilisine 2-0 mağlup oldu.

Erkeklerde ise Yasin Okatan / Resul Tekin ikilisi E Grubu’nda Estonyalı Martin Sepp / Jaan-Sulev Opik ikilisine 2-1, Harun Metin / Emre Çiftçi ikilisi B Grubu’nda ise Japon Norihiko Takemura / Hiroshi Amo ikilisine 2-0 yenildi.

Tenis: Tutem -Asuman ikilisi yarı finalde

Çift kadınlar çeyrek finalde Asuman Saki / Tutem Banguoğlu ikilisi Çinli Li Cai / Dongling Yao ikilisini 6/3’lük iki sette yenerek yarı finale yükseldi. Beste Mürşitoğlu / Berçem Kol çifti ise Hintli Parul Gupta / Madhu Jaiswal ikilisine 6/0’lık iki sette yenildi ve elendi.

Karışık çiftler son 16 turunda İsmail Hakkı Yılmaz / Berçem Kol ikilisi Rus Iarosloav Revin / Anastasia Chumak ikilisine 0/6, 0/6’lık setlerle elendi.

Çift erkekler son 16 turunda Sercan Yeşilova / Mahmut Can Aydın ikilisi Japon Reiki Kajihita / Naoto Oyamatsu ikilisine 1/6, 2/6 yenildi ve elendi.

Voleybol: Japonya final setinde güldü

Erkeklerde milli takımın da bulunduğu A Grubu’nda Japonya Venezuela’yı 3-2 yenerken, B Grubu’nda Ukrayna ABD’yi 3-0 mağlup etti.

Erkek milli takım saat 17.00’de A Grubu’ndaki ikinci maçında İtalya’yla, kadın milli takımı ise 17.30’da A Grubu’ndaki ilk maçında Japonya’yla oynayacak.

Yol Bisikleti: Rusya ikide iki yaptı

Yol bisikletinde, erkekler bireysel zamana karşıda Rus Dmitry Rozanov altın madalya kazandı. Slovak Adrian Babic gümüş, Rus Ivan Makarov bronz madalya aldı.

Kadınlar bireysel zamana karşıda ise Rus Alisa Bondareva altın madalyanın sahibi oldu. Gümüş madalyayı Venezuelalı Ludy Correa Nava, bronz madalyayı ise Japon Yukari Minohara aldı.

Yüzme: Final yok

Kadınlar 50 metre serbestte milli sporcular Reyhan Küçük 22’inci, Meliha Uncu Tosun 30’uncu, Buse Yörükoğlu 31’inci Ve Berna Dikyuva 34’üncü olarak elendi.

Erkekler 100 metre kurbağalama mücadelesinde milli oyuncular Emre Gürsoy 26’ncı, Emirhan Eroğlu 27’nci, Ali Özyalçın 28’inci ve Cihan Sarıoğlu 30’uncu olarak elendi.

Kadınlar 100 metre sırtüstünde Meliha Uncu Tosun 21’inci oldu ve finale yükselemedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.