Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

De Jong: "Küçüklüğümde Galatasaray ile büyüdüm"

Galatasaray’ın Hollandalı futbolcusu Nigel De Jong, Galatasaray’ı tutan Türk arkadaşlarıyla büyüdüğünü belirterek, "Ailem ve beni Hollanda’da tanıyanlar beni sarı-kırmızılı formayla görmek için sabırsızlanıyorlar. Küçüklüğüm...

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2016 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2016 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Galatasaray’ın Hollandalı futbolcusu Nigel De Jong, Galatasaray’ı tutan Türk arkadaşlarıyla büyüdüğünü belirterek, "Ailem ve beni Hollanda’da tanıyanlar beni sarı-kırmızılı formayla görmek için sabırsızlanıyorlar. Küçüklüğüm Galatasaray’ın başarılarını seyrederek geçti. Başka bir takımı tutma şansım da yoktu" dedi.
Sarı-kırmızılıların yeni transferi Hollandalı futbolcu Nigel De Jong, Lig TV’ye açıklamalarda bulundu. Takıma kısa sürede adapte olduğunu belirten De Jong, "Geldiğim ilk günden beri herkes beni çok iyi karşıladı. Bu kadar kısa zamanda adapte olmuş gibi hissediyorum. Milli takımda olan, henüz görüşmediğim arkadaşlarım var. Çok çabuk gelişti transferim. Son günlerdi. Amerika’da yaşadığım için bir zaman farkı da var. Menajerimden bir telefon aldım teklifle ilgili. Teklifi duyar duymaz cevabım kesinlikle ’evet’ oldu. Amerika’da orada yaşamak oynamak fantastik ama Avrupa’daki tutkuyu özlemiştim. Galatasaray da Avrupa arenasına dönme açısından bir fırsattı. Onun için işin içinde Galatasaray olduğu için kolay oldu karar vermek" şeklinde konuştu.
"Sneijder beni bilgilendirdi"
Transfer olmadan önce Galatasaray ile ilgili birçok şey duyduğunu söyleyen Hollandalı futbolcu, "Sneijder beni baya bir bilgilendirdi. Buraya geldim ve beklentilerimin de üstünde bir takım buldum. Bunu yaşayarak daha da iyi öğreneceğim" dedi.
"Melo’ya saygım sonsuz ama..."
Sarı-kırmızılıların eski futbolcu Felipe Melo’nun çok iyi bir oyuncu olduğunu ifade eden De Jong, "Ona saygım sonsuz. Ama ben farklı biriyim. Buradayım ve artık o konuyla ilgili bilgim var. Kulübün de beni buraya getirme amacı o boşluğu doldurabilmek. Burada da elimden gelenin en iyisini göstereceğime kimsenin şüphesi olmasın. Çok heyecanlıyım. Tabiri caiz ise ’açım’ diyebilirim" diye konuştu.
"Şampiyonluktan başka bir şey beni tatmin etmez"
Spor Toto Süper Lig’in çok ilginç bir lig olduğunu vurgulayan deneyimli futbolcu, sözlerine şöyle devam etti:
"Rekabet seviyesi çok yüksek. Özellikle büyük takımlar seviyesinde. Geçen sene rakibimiz Beşiktaş şampiyon oldu. Bu sene bu şampiyonluğu geri almamız gerekiyor. Saha dışında arkadaşız ama saha içinde bu değişir. Maçın sonunda alınacak 3 puan önemlidir. Bizim de hedefimiz kesinlikle şampiyon olmak. 31 yaşındayım, çok da yaşlı sayılmam. Diğer taraftan her zaman hedefim kupalar kazanmak. Şampiyonluktan başka bir şey beni tatmin etmez. Uzun yıllar Galatasaray’a hizmet etmek istiyorum."
Xabi Alonso’ya yaptığı hareket
2010 Dünya Kupasın’nda İspanya ile oynanan karşılaşmada Xabi Alonso’ya yaptığı hareketini hatırlatılması üzerine De Jong, şunları dedi:
"O pozisyon bir kazaydı. Kasıtlı bir hareket değil, topa gitmek isterken yaptığım bir hareket. Ama o maçta beni daha çok üzen olay finali kazanamamız. İnsanların benim hakkımdaki düşünceleri açıkçası beni çok fazla ilgilendirmiyor. Ben saha içerisinde bir savaşçıyım. Önemli olan kazandıklarınızdır. Kimsenin beni sevmesini beklemiyorum. Ben bu savaşçı yapımı Galatasaray’a da taşıyacağım. Saha dışında bambaşka bir insanım. Bu zamana kadar destek veren taraftara teşekkür etmek istiyorum. Onların desteği benim için çok önemli, takım için çok önemli. Onlar bizim 12. adamımız."
Kendisine taraftarların birçok lakap taktıklarını söyleyen Hollandalı oyuncu, "King Kong, Pitbull ama sonuçta günün sonunda onlar bana lakap takacak. Ben onların söyleyeceğine razıyım" dedi.
"Galatasaray ile büyüdüm"
Galatasaray’da olmaktan, ’Aslan’ olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen yıldız futbolcu, "Ben küçüklüğümden bu yana Galatasaray’ı destekleyen Türk arkadaşlarımla büyüdüm. Geçen sene de böyle bir fırsat geldi ama o zaman Amerika fırsatı biraz daha ağır bastı. Ailem, beni Hollanda’da tanıyanlar beni sarı-kırmızılı formayla görmek için sabırsızlanıyorlar. Küçüklüğüm Galatasaray’ın başarılarını seyrederek geçti. Yaşadığım yerde çok fazla Galatasaraylı Türk arkadaşım vardı. O dönemden bu yana Galatasaray’ı biliyorum. Hagi, Hakan Şükür gibi isimleri seyrederek büyüdüm. Onun için büyük bir gurur bu formayı giyebilmek. Başka bir takımı tutma şansım da yoktu. Yaşadığım yerde Faslı ve Türk komşularım vardı ve Galatasaray’ı tutuyorlardı" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.