Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Daum: Daum ya da Batalla önemli değil; önemli olan Bursaspor

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, 1-1 berabere kaldıkları Kasımpaşa maçının ardından yaptığı açıklamada, Batalla krizine değindi. Batalla'nın kendisini hayal kırıklığına uğrattığını dile getiren Daum, "Daum ya da Batalla...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 22:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 22:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, 1-1 berabere kaldıkları Kasımpaşa maçının ardından yaptığı açıklamada, Batalla krizine değindi. Batalla'nın kendisini hayal kırıklığına uğrattığını dile getiren Daum, "Daum ya da Batalla önemli değil; önemli olan Bursaspor'dur. Bu önemli maç öncesi Pablo'nun aldığı ayrılık kararını üzüntü ile karşılıyorum." dedi.

Daum, şu değerlendirmede bulundu: "Takımımız bugün gerçekten karakter gösterdi. Mücadele açısından gerçekten futbolcularımızın çok koştu, onları tebrik ediyorum. Herkes de gördü. Takımımız kazanmak istiyordu. Her iki takımın da gol pozisyonu vardı. Biz de sonucu gitme adına biraz daha net paslarımızı atmış olsaydık, golü bulabilirdik. Rakibimiz büyük bir özgüvenle geldi. Rakibi de küçümsememek gerekiyor. Böyle rakiplere karşı pas yüzdemizin daha net olması gerekiyor. Puan cetveline baktığımız zaman bir puan az geldi. Farklı bir yerde olsaydık, bugün derdik ki 'mücadele ettik bir puan aldık' ama bunu şimdi söyleyemem. Ama iki mağlubiyetten sonra kesinlikle burada bu müsabakayı kaybetmememiz gerekiyordu. Ne olursa olsun topu muhafaza zamanımız daha fazla olması gerekiyor."

"SEBEBİNİ ANLAMIŞ DEĞİLİM"

Bir gazetecinin, "Batalla, 'Daum'la çalışmayacağım' diyor. Kadro dışı bırakıldı. Bu konuda ne cevap vereceksiniz?" şeklindeki sorusu üzerine Daum, şunları söyledi: "Daum ya da Batalla önemli değil; önemli olan Bursaspor'dur. Bu önemli maç öncesi Pablo'nun aldığı ayrılık kararını üzüntü ile karşılıyorum. Son iki gündür Pablo ile kendim görüşmedim. O yüzden sebebini anlamış değilim. Birkaç gün önce bir görüşmem oldu, ardından babası ve menajeri ile görüştüm. Bu konuşmalarda Bursa'dan ayrılacağına dair en ufak bir kelime geçmedi. Beni düzeltebilirsiniz ama böyle bir şey var. Basın toplantılarında Batalla hakkında konuşurken saygı ile konuşmuşumdur. Bunu da devam ettireceğim. Bursaspor, mukaveleyi dolmadığı halde 2017 yılına kadar uzatmıştır. Bunun nedeni onunla uzun yıllar çalışmak istememizdir. Ayrıca Türk vatandaşlığına geçme başvurusunda bulunmuştur. Onu en önemli futbolcularımızdan gördüm, zaten kaptanımızdı. Batalla, 11 maçta 90 dakika oynadı. Bu müsabaka için onu hazırladık, bugün de ilk 11'de görecektik onu. Hep saygıdan bahsediliyor, benim için de önemlidir. İki gün önce takımı bırakacağını açıkladı. Şimdi farklı bir kararla Pazartesi dönecek. Ben bu spekülasyonlara katılmak istemiyorum. Bir şeyler söylersem saygısızlık olur."

"BİREBİR KONUŞMAK İSTERDİM"

Daum, "Sivasspor maçında sonra neler yaşandı?" sorusu üzerine, "Benim isteğim aslında Pablo ile birlikte bunu konuşmak, üçüncü şahıslarla değil. Birebir bunu konuşmak isterdim. Benim teknik direktör olarak her futbolcunun müsabaka sonrasında kendi durumunu yada idmanlardaki durumunu söylemek durumundayım. Zaman zaman iyi yapılan işler konuşulur, zaman zaman futbolcularımıza hem ferdi hem takım olarak düzeltmek durumunda olduğumuz işleri anlatmak durumundayım. Benim görevim; Bursaspor'a hizmet etmek. Önemli olan Bursaspor. Bunu yaptığım zaman, bu analizi yaptığım zaman kağıda yazıp takımla öyle görüşüyorum. Önümüzdeki müsabakalarda da aynı yapacağım. Bence bu da teknik direktörün en önemli görevlerinden bir tanesi." diye konuştu.

ŞAMİL: TAKIMIN PERFORMANSINI GÖRDÜNÜZ

Şamil Çinaz, şunları söyledi: "Kendi evimizde bugün bir puan aldık. Mücadele açısından iyi performans sergiledik. İyi bir takıma karşı oynadık. Seyirciye teşekkür etmek istiyorum. 90 dakika üst seviyede destek verdiler."

Şamil, Batala ile ilgili ise şunları dile getirdi: "Biz bir aileyiz. Aile içinde her zaman ufak tefek sorunlar olur. Batalla bizim arkadaşımız. Kendisi geldiğinde oturup konuşuruz. Her ailede olduğu gibi konuşulur, dertleşilir."

FREY: PABLO'NUN GELİP KENDİSİNİ AFFETTİRECEĞİNE İNANIYORUM

Frey, Batalla krizinin kendilerini nasıl etkilediği yönündeki soruya, "Pablo'yu bekliyoruz. Takımın en iyi oyuncusu. Maçtan önce beni aradı. Arkadaşlarına başarı diledi. Buraya gelip kendisini affettireceğine inanıyorum." şeklinde cevap verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.