Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darüşşafaka Doğuş, Dairis Bertans ile iki yıllık sözleşme imzaladı

Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı, Letonyalı milli gard Dairis Bertans (26) ile iki yıllık sözleşme imzaladı. 1.92 metre boyundaki Bertans 2013’ten beri İspanya’nın Bizkaia Bilbao Basket takımında forma giyiyordu.Kariyerine ülkesi Letonya’da...

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı, Letonyalı milli gard Dairis Bertans (26) ile iki yıllık sözleşme imzaladı. 1.92 metre boyundaki Bertans 2013’ten beri İspanya’nın Bizkaia Bilbao Basket takımında forma giyiyordu.
Kariyerine ülkesi Letonya’da ASK Riga takımında başlayan Bertans 2009 yılı başında Ventspils’e geçti ve aynı yıl lig şampiyonluğu yaşadı. VEF Riga formasıyla üç Letonya şampiyonluğu daha kazanan başarılı oyuncu 2013’te İspanya Ligi takımlarından Bizkaia Bilbao Basket’e transfer oldu. Bilbao formasıyla geçen yıl Eurocup’ta 16 maçta 15.5 sayı ve 2.1 ribaund ortalamalarıyla mücadele etti.
Dairis Bertans, aynı zamanda 2011, 2013 ve 2015 Avrupa şampiyonalarına katılan Letonya Milli Takımı’nın da önemli bir oyuncusu. Son olarak geçen hafta Belgrad’da yapılan Rio 2016 Olimpiyat Elemeleri’nde Letonya forması giyen Bertans maç başına 16.3 sayı ortalamayla takımının en skorer oyuncusu oldu.
Darüşşafaka Doğuş’a attığı imzadan sonra Bertans duygularını şöyle ifade etti:
“Öncelikle Darüşşafaka Doğuş Kulübü’nün bir parçası olacağım için gerçekten mutluyum. Kulüp bu yaz hem Euroleague’de hem Türkiye Ligi’nde iddialı olacak bir takım kuruyor. Açıkçası Avrupa’nın en iyi Koçlarından Blatt yönetiminde oynamak da benim için çok önemli. Gelecek sezon için taraftarlarımıza da sahada hep en iyimizi vereceğimiz sözünü verebilirim.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.