Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dario Saric, Philadelphia Sixers’a gitti

Anadolu Efes’in Hırvat basketbolcusu Dario Saric, bu sezon NBA Batı Konferansı takımlarından Philadelphia Sixers’ta oynayacağını açıkladı.Anadolu Efes’in Hırvat yıldız oyuncusu Dario Saric’in kariyerine nerede devam edeceği merakla...

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2016 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2016 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Efes’in Hırvat basketbolcusu Dario Saric, bu sezon NBA Batı Konferansı takımlarından Philadelphia Sixers’ta oynayacağını açıkladı.
Anadolu Efes’in Hırvat yıldız oyuncusu Dario Saric’in kariyerine nerede devam edeceği merakla beklenirken kesinlik kazandı. Saric, gelecek sezon NBA’de oynayacağını açıkladı. Yıldız oyuncu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Evime dönüyorum ve daha sonra da 76ers için ABD’ye gideceğim” dedi.
22 yaşındaki basketbolcu 2014 yılında NBA Doğu Konferansı takımlarından Orlando Magic tarafından 1. tur 12. sıradan seçilmiş aynı gece Philadelphia Sixers’a takas edilmişti.
Genç oyuncu daha öncede KK Zrinjevac, KK Dubrava, KK Zagreb, KK Cibona ve Anadolu Efes formasını giydi. 2014 yılından beri Efes’in formasını giyen Saric, geçtiğimiz sezon THY Euroleague’de 11.7 sayı, 5.8 ribaund ve 1.5 asist ortalamalarıyla, Spor Toto Basketbol Ligi’nde ise 11.3 sayı, 5.5 ribaund ve 1.3 asist ortalamalarıyla mücadele etti.
Hırvatistan’ın Rio Olimpiyatları’nı bileti kazanmasında büyük rol oynayan Saric, elemelerdeki dört maçta 14.0 sayı, 10.0 ribaunt, 2.2 asist ortalamalarıyla oynayarak MVP (En değerli oyuncu) seçildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.