Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darıca’da Cirit Şöleni

Kocale’nin Darıca ilçesinde, Darıca Belediyesi tarafından cirit sporunu yaşatmak ve gençlere tanıtmak amacıyla Cirit Şöleni düzenlendi.Darıca Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Darıca...

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 23:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 23:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darıca’da Cirit Şöleni
Kocale’nin Darıca ilçesinde, Darıca Belediyesi tarafından cirit sporunu yaşatmak ve gençlere tanıtmak amacıyla Cirit Şöleni düzenlendi.
Darıca Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Darıca Cirit Şöleni, Pirireis mahallesinde yapıldı. Düzenlenen törende Çayırova Anadolu Spor Kulübü, Manisa Selendi Zafer Atlı Spor Kulübü, Uşak Susuz Ören Atlı Spor Kulübü ile Uşak Akse Atlı Spor kulüpleri mücadele etti. Programa, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, siyasi parti temsilcileri ve cirit sever vatandaşlar katıldı.
Yoğun ilgi gösterilen ve renkli görüntülerin yaşandığı müsabakalar sonucunda Kocaeli’den yarışmaya katılan Çayırova Atlı Spor Kulübü birinci, Uşak Akse Atlı Spor Kulübü ikinci, Manisa Selendi Zafer Atlı Spor Kulübü ve Uşak Susuz Ören Atlı Spor Kulübü de üçüncü oldu.
Müsabakaların ardından düzenlenen kupa töreni sonrası açıklamalarda bulunan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Bugün 5’incisini gerçekleştirmiş olduğumuz Darıca Cirit Şenliklerinde sona gelindi. Çayırova Kocaeli takımı birinci oldu. Sonuçta cirit atlı spor kulüplerimiz, Türkiye’de bu sporun kaybolmaya göz tuttuğu bu zaman diliminde belediye olarak biz 5.’sini gerçekleştiriyoruz. Geleneksel hale getirdik. Ata sporumuzun yaşatılması adına yapmış olduğumuz bu çalışmalar halkımız tarafından da takdirle karşılanıyor. 4 takımımızın yarıştığı şölen havasında geçen etkinliğimiz fevkalade güzel oldu. Burada yarışan bütün takımlarımıza başarılar diliyorum. Onları kutluyor tebrik ediyorum. Bu akşam inşallah ilk sahura kalkacağız. Bütün Müslüman’ların Ramazan ayını da tebrik ediyorum” dedi.
Müsabakalar sonucunda şampiyon olan Çayırova Atlı Spor Kulübü sporcuları ve yöneticileri şampiyonluklarını halaylar çekerek kutladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.