Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesi Diyarbakırlıları heyecanlandırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Kupası final maçının Diyarbakır’da yapılacağı müjdesinin ardından vatandaşları heyecan sardı. Yaklaşık 18 yıl aradan sonra bir kupa finaline ev sahipliği yapacak olan kentte hazırlıklara...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2018 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2018 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesi Diyarbakırlıları heyecanlandırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Kupası final maçının Diyarbakır’da yapılacağı müjdesinin ardından vatandaşları heyecan sardı. Yaklaşık 18 yıl aradan sonra bir kupa finaline ev sahipliği yapacak olan kentte hazırlıklara başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumartesi günü katıldığı AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresinde 9 mayısta yapılacak olan Ziraat Türkiye Kupası final maçının Diyarbakır’da oynanacağı müjdesi kentte sevinçle karşılandı. 18 yıl sonra yine bir Türkiye Kupası final maçına ev sahipliği yapacak olan kentte, TOKİ tarafından Kayapınar ilçesinde yaklaşık 150 milyon liraya mal olan ve yüzde 99’u tamamlanan 33 bin kişi kapasiteli stadın açılışı da yapılacak.

Taraftar mutlu

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Ramazan Tugay isimli taraftar, Amedspor Direniş Taraftarlar Derneği olarak, Ziraat Türkiye Kupası’nın Diyarbakır’da oynanmasını önemsediklerini söyledi. Tugay, “Ama isterdik ki yeni stadın açılışı iki güzide takımımız olan Amedspor ve Diyarbekirspor’un karşılaşması ile olsaydı. Bundan öte, bu bölgenin huzura, kardeşliğe, barışa ihtiyacı var. Zaten bunlar sağlandığı andan itibaren bu bölgenin durumu had safhaya çıkar. Şimdi bu denli komplekslerin bölge halkı için çok iyi olur. Gönül ister ki bölge takımlarının hepsine stat yapılsın. Stat eksikliği var, heyecanımız var. Ekonomik anlamda da kente katkısı olacağı inancındayım” dedi.

33 bin kişilik stat dev final ile açılacak

Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ramazan Dayan ise, 33 bin kişilik dev stadı Diyarbakır’a kazandıran ve spor camiasına armağan eden başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ettiklerini söyledi. Dayan, “33 bin kişilik bu muazzam stadın muazzam bir açılışının olması gerekiyordu. O da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesi ile gerçekleşti. Bu konuda biz spor camiası olarak, çok memnuniyetle karşıladık. Biz de telaşa girdik, 9 mayısta stat açılışına layık, o stadı hınca hınç doldurup oradaki atmosferi herkese yaşatmak için biz de yoğun bir çaba içindeyiz. Yetkililerle görüşüp Diyarbakır spor camiasına yeni tesisleri konuşacağız” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.