Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova Üniversitesi’nde Çocuk Atletizmi Semineri yapıldı

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) ile Türkiye Atletizm Federasyonu’nun (TAF) ortaklaşa yürüttüğü “IAAF Çocuk Atletizmi Semineri” Çukurova Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimi...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çukurova Üniversitesi’nde Çocuk Atletizmi Semineri yapıldı
Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) ile Türkiye Atletizm Federasyonu’nun (TAF) ortaklaşa yürüttüğü “IAAF Çocuk Atletizmi Semineri” Çukurova Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nun (BESYO) ev sahipliğini yaptığı seminere, üniversite öğrencileri, beden eğitimi öğretmenleri ve atletizm antrenörleri katıldı.

İki gün süren seminere konuşmacı olarak IAAF Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörü Necdet Ayaz, IAAF Çocuk Atletizmi Eğitmeni Dr. H. Ahmet Pekel, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Eski Milli Atlet Mehmet Çetinel, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Perican Bayar, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Dopingle Mücadele Genel Koordinatörü Prof. Dr. Rüştü Güner yer aldı.

Seminerin açılış konuşmasını ÇÜ BESYO Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak gerçekleştirirken, IAAF Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörü Necdet Ayaz ise, Türkiye Atletizm Federasyonu’nun bu programını üniversitede gerçekleştirilmesine katkı koyduklarından dolayı Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’a teşekkür etti.

IAAF Çocuk Atletizmi Eğitmeni Dr. H. Ahmet Pekel, “Çocuk Atletizmine Giriş ve Yeni Nesil”, “Çocuk Atletizmi ve Okullar”, “Çocuklarda Duyarlı Evreler”, “Çocuk Atletizmine Giriş”, “Çocuk Atletizmi Eğitim Kartları”, “Çocuk Atletizmi Antrenman Hazırlığı”, “Yarışma Hazırlığı” gibi konularda hem torik hem de uygulamalı eğitim verdi.

TMOK Dopingle Mücadele Genel Koordinatörü Prof. Dr. Rüştü Güner de sunumunu dopingle mücadele konusunda gerçekleştirdi. Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü (GHSİ) Fazlı Bayram Hadi ve Eski Şampiyon Mehmet Çetinel ise, “Şampiyonlar Nasıl Başladılar?, Neyi Başardılar?” başlıklı sunumu yaparken; Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Perican Bayar da “Çocuk ve Psikoloji” konusunda katılımcılara bilgi verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.