Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklar için Antalya’dan denize açılan kanocular Fethiye’ye ulaştı

Antalya’dan yardıma muhtaç çocuklara destek olmak için 25 gün önce kanoyla denize açılan İngiliz Sam Tucker, Doğan Eraslan ve Serkan Tarım Fethiye’ye ulaştı.Kanolarıyla Fethiye’ye gelen Tucker, Eraslan ve Tarım’ı, Fethiye Belediye...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2016 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2016 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’dan yardıma muhtaç çocuklara destek olmak için 25 gün önce kanoyla denize açılan İngiliz Sam Tucker, Doğan Eraslan ve Serkan Tarım Fethiye’ye ulaştı.
Kanolarıyla Fethiye’ye gelen Tucker, Eraslan ve Tarım’ı, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, Fethiye’ye yerleşen İngilizler tarafından yardıma muhtaç çocuklar için kurulan Fethiye International Group (FIG) üyeleri, hayırsever İngiliz ve Türk vatandaşlar tarafından alkışlarla karşıladı.
Doğan Eraslan, FIG’e destek olmak için etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Yolculuk boyunca kamp yaptıkları yerlerde insanlara yardıma muhtaç çocuklara destek olunması gerektiğini anlattıklarını da söyleyen Eraslan, "İnsanlara ’Bize inanıyorsanız, bu zorlu yolculukta bizi desteklemek istiyorsanız lütfen FIG’e küçük de olsa bir bağışta bulunun’ dedik. Zorlu yolculukta bu bizim motivasyon kaynağımız oldu" dedi.
5 bin lira bağış
Eraslan, yolculuklarının 25 gün sürdüğünü ve Fethiye’ye geldikleri için mutlu olduklarını ifade etti. Yardıma muhtaç çocuklar için böyle bir etkinlik yapmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Eraslan, "Konakladığımız yerlerde insanlar ilgi gösterdi. Bu etkinliğin, çocuklara destek olmak amacıyla kurulan bir yardım kuruluşu için yapılması nedeniyle saygıyla yaklaştılar. Şu ana kadar yaklaşık 5 bin lira bağış yapılmış. Bu da yardıma muhtaç birçok çocuğun eğitime ve sağlık giderlerine katkı olacak" diye konuşu.
Etkinliğe katılan İngiliz Sam Tucker ise Akdeniz’de böyle bir etkinliğe katılmanın zorluklarının yanında güzel yanlarının da olduğunu belirtti.
Tucker: "Türkiye’yi çok seviyorum"
Daha önce sokak hayvanlarına destek olmak için bir etkinlik yaptığını ve İzmir’de bir kanser derneğine destek olmak için bisikletle Afrika’ya gittiğini anlatan Tucker, "Türkiye’yi çok seviyorum. Bir hayır kuruluşu için bu etkinliğe katılmak benim için önemliydi. Yardıma muhtaç çocuklar gibi bazı konulara dikkati çekmek için doğa etkinliklerine vakit ayırıyorum. Bunu çocukların eğitimine, sağlık giderlerine destek olmak için kurulan dernek için yamak güzeldi. Destek olan herkese teşekkür ediyorum. Amacımız farkındalık oluşturmaktır" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.