Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklar, Dünya Satranç Rekoru Kırdı

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ve Kuyumcukent AVM işbirliğiyle bin 114 çocuğun katılımıyla en geniş katılımlı satranç dersi dinleme rekoru kırıldı.Bahçelievler Kuyumcukent AVM’de bin 114 çocuğun katıldığı organizasyonda, FIDE...

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2016 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ve Kuyumcukent AVM işbirliğiyle bin 114 çocuğun katılımıyla en geniş katılımlı satranç dersi dinleme rekoru kırıldı.
Bahçelievler Kuyumcukent AVM’de bin 114 çocuğun katıldığı organizasyonda, FIDE Master, FIDE Trainer unvanlı Milli Takım Antrenörü Yasin Emrah Yağız 35 dakika boyunca ders verdi. Satrançta açılış ve oyun ortası stratejisi üzerine işlenen derste öğrenciler öğretmenini dikkatle dinledi. Rusya’nın elinde bulunan 250 kişinin aynı anda satranç dersi dinleme Guiness rekoru, 35 dakikalık ders sonunda bin 114 öğrenci ile kırılmış oldu. Etkinlik, şimdiye kadar bir eğitmen tarafından verilen en geniş katılımlı satranç dersi oldu. Etkinlik alanına kurulan dev barkovizyon ve öğrencilere verilen satranç takımları ile gerçekleştirilen rekor sonrası öğrencilere Kuyumcukent AVM tarafından Guinness hatıra madalyası, katılım belgesi, tişört ve şapka hediye edildi.
TULAY: “DESTEKÇİLERİN ARTMASINI DİLİYORUM”
Organizasyonda konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay yaptığı açıklamada, tarihi bir gün için toplandıklarını ifade ederek, "Türkiye Satranç Federasyonu bugün lisanslı sporcu sayısıyla Türkiye’deki federasyonlar arasında birinci sırada. Dünya federasyonları arasında ise en üst sıralarda yer almaktadır. Bizim önem verdiğimiz en önemli noktalardan birisi de çocuklarımızın daha küçük yaşlardan itibaren satrançla tanışmaları ve doğru kişilerden doğru eğitim almalarıdır. Son zamanlarda özellikle Milli Eğitimin, Spor Bakanlığı’nın, çeşitli kurum ve kuruluşlarının çok önemli desteklerini alıyoruz. Tabi bizim için en önemli desteklerden birisi de özellikle Kuyumcukent gibi kuruluşların desteğini almak. Kuyumcukent, 2016 yılının başından itibaren Türkiye Satranç Federasyonu faaliyet raporunda yer alan birçok organizasyona ev sahipliği yapmış ve destekte bulunmuştur. Bu nedenle Kuyumcukent yönetimine teşekkür ediyor ve bunun diğer kurum ve kuruluşlara örnek teşkil etmesini istiyorum. Satranç gibi böylesine önemli bir sporun destekçilerinin artmasını diliyorum ve burada rekor denemesini yapıyoruz. Bu rekor denemesi daha önce Rusya’da Ocak 2016 tarihinde 250 kişiyle kırılmış. Biz daha yukarılarda bulunmayı seven bir topluluk olarak Kuyumcukent AVM ve İstanbul İl Temsilciliğimiz bugün bini aşan bir rekor denemesini hedeflediler” açıklamalarında bulundu.
ŞENTÜRK: “SATRANÇ ÇOK ÖNEMLİ BİR ALIŞKANLIK EDİNİLECEK SPOR”
Organizasyona katılan ünlü sanatçı Metin Şentürk ise yaptığı açıklamada, "Böyle bir organizasyonda sizin sayenizde bulundum. Satranç benim çok önemsediğim bir konu. Evlatlarımızın hayatta karşılaştığı çok fazla sorun var, bunları yenmeleri konusunda biz yardımcı oluyoruz ama bir de kendi kendilerine mantık üretip akıl gücünü kullanmaları gerekiyor. İşte tam da bu noktada satranç çok önemli bir alışkanlık edinilecek spor. Kendi davranıştan bir adım sonra ne yapabileceğini tahmin etme yeteneğini geliştiriyor. Bu sebeple hayata karşı çocuklarımızın daha stratejik daha mantıklı ve daha akıllı ve daha dayanıklı olması için çok önemli bir spor. Bu nedenle Kuyumcukent’i kutlamak lazım. Bana göre en çok altın ve pırlanta bugün burada toplandı. Çünkü burada altın kalpli bin 500 tane çocuk var" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.