Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çin’den 2022 Kış Olimpiyatları’na hazırlanıyor

2022 Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak olan Çin, olimpiyat hazırlıklarını sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2018 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2018 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

2022 Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak olan Çin, olimpiyat hazırlıklarını sürdürüyor.

Çin, 2022 yılında başkent Pekin’de gerçekleştirilecek olan Kış Olimpiyatları’nın hazırlık çalışmalarını sürdürüyor. Güney Kore’nin ev sahipliğini yaptığı 2018 Kış Olimpiyatları bugün kapanış seremonisi ile adından söz ettirirken Çin ise 2022’de yapılacak olimpiyatlara ilişkin yeni görüntüleri yayınladı. 2015 yılında Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da yapılan oylamada 44 oy alarak oyunlara ev sahipliği yapma hakkı kazanan Çin, olimpiyatlarını başkent Pekin’in yanı sıra Yanqing ve Zhangjiakou şehirlerinde düzenleyecek. Olimpiyatların açılış ve kapanış töreni ile buz spor müsabakaları başkent Pekin’de geriye kalan yarışlar ise Yanqing ve Zhangjakou’da gerçekleştirilecek.

Olimpiyatlar için 6’sı yeni yapılacak olan toplamda 12 yarış alanının hazırlıkları devam ediyor. Çin, Olimpiyat Federasyonu’nun onayı ile inşa edilen 3 yeni alanı olimpiyatlardan sonra da en üst derecede kullanabilecek. Ülkenin 3 farklı şehrinde hazırlanan yarış alanları ise hızlı trenler ile birbirine bağlanacak. Ülkede gerçekleştirilecek kış olimpiyatlarının spora olan ilgiyi artırması bekleniyor. Öte yandan Pekin ise, hem kış hem de yaz olimpiyatlarının gerçekleştirildiği ilk ve şu ana kadar tek kent oldu.

2018 Kış Olimpiyatları’na ise Güney Kore ev sahipliği yaptı. 9-25 Şubat tarihleri arasında PyeongChang kasabasında gerçekleştirilen olimpiyatlarda unutulmaz anlar yaşandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.