Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çimen: "Rio’da Madalya Kazanırsak İnanılmaz Bir Başarı Olur"

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Dr. Oktay Çimen, Yalova'da Önemli Açıklamalarda Bulundu

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2016 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2016 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çimen: "Rio’da Madalya Kazanırsak İnanılmaz Bir Başarı Olur"
YALOVA (İHA) – 2016 Rio Olimpiyatları’na 2 sporcu ile katılacaklarını belirten Başkan Oktay Çimen, hedeflerinin bir önceki olimpiyatlara göre iyi bir derece olması olduğuna vurgu yaparak, madalya kazanmaları halinde ise inanılmaz bir başarı olacağını belirtti.
Masa Tenisi Süper Ligi’nin final etabını izlemek üzere Yalova’ya gelen Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Dr. Oktay Çimen, İHA muhabirinin sorularını yanıtladı.
“BİR ÖNCEKİ OLİMPİYATLARDAN DAHA İYİ DERECE ALMAK İSTİYORUZ”
’2016 Rio Olimpiyatları’ndan madalya beklentisi var mı?’ sorusuna Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Dr. Oktay Çimen, "Spor bu belli olmuyor. Bir bayan ve bir erkek sporcumuzla katılacağız. Sporcularımız Rio için hem dünya klasmanından hem de Avrupa Olimpiyat elemelerini kazanarak buralara geldi. 4 yıl boyunca çok zor bir süreçten geçiyorlar. Birçok uluslararası organizasyonlara katılarak kendilerini ispatlıyorlar. Gönlümüz Rio’daki olimpiyatlarda bir şeyler başaralım. Geçen olimpiyat oyunlarında bir şey yapamadık. Hedefimiz her sporcumuzun bir önceki turnuvadan daha iyi bir derece almasıdır. Melek Hu ve Ahmet Li’den daha iyisini bekliyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalar programlar ileriye gitmeleri yönünde. Madalya kazanırsak inanılmaz bir başarı olur. Ülkemize madalya kazandırmak tabi ki de istiyoruz. Olimpiyatlara en iyi sporcular katılıyor ve işimiz zor. İnşallah madalya kazanırız. Bu sporda Çin’in inanılmaz bir üstünlüğünü var. Avrupa’da Dünya’da ki klasmanlarda ilk 10’da Çinli sporcular var. Biz de altyapıdan yetişen oyuncularımızla birlikte Çin’den gelen sporcularımızı gittikleri her turnuvaya gönderiyoruz. İnanıyorum ki bir gün Olimpiyatlara kendi sporcularımızı göndereceğiz” dedi.
“ÖNCELİĞİMİZ HEP ALTYAPI”
Federasyon olarak altyapıya büyük önem verdiklerini belirten Çimen, "Önceliğimiz altyapıdır. Altyapımızı hiçbir zaman eksik etmedik. Minik, yıldız, gençlerde ki sporcularımızı gerek ulusal gerekse uluslararası turnuvalarla destekliyoruz. A Milli takımımızdaki sporcularımızın yükselmesi demek altyapımızda ki sporcularımızın da yükselmesi demektir. Temel eğitim kampları yapıyoruz. Uluslararası turnuvalara katılıyorlar. Programlarımızı hem altyapıya yöneliktir. Yıldızlar ve Gençler ligimiz var. Süper Lig, 1. Lig ve 2. Lig olduğu gibi. Altyapımızdan gelen birçok yetenekli sporcumuz var. Milli takım düzeyinde kendi sporcularımızla çok daha fazla çalışmamız gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.