Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çılgın Türkler Kadın Yüzme Takımı Capri Adası’na yüzecek

Çılgın Türkler Kadın Yüzme Takımı Manş Denizi’nden sonra hedef büyüterek Capri Adası’ndan başlayıp Napoli’de son bulacak 36 km’lik rotayı yüzen ilk Kadın Türk takımı olmak için kolları sıvadı. Sadece kadınlardan oluşan 6...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2016 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2016 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çılgın Türkler Kadın Yüzme Takımı Manş Denizi’nden sonra hedef büyüterek Capri Adası’ndan başlayıp Napoli’de son bulacak 36 km’lik rotayı yüzen ilk Kadın Türk takımı olmak için kolları sıvadı. Sadece kadınlardan oluşan 6 kişilik bir ekip ile, bayrak takımı şeklinde yüzecek olan takım şu anda İtalya’da antrenmanlarına aralıksız sürdürüyor.
Manş Kadın Takımının Takım Kaptanı Nesrin Olgun Arslan, Manş Denizini yüzerek geçen ilk ve tek Türk Kadını olan olduğunu belirterek; "Manş’ı geçen İlk Kadın Türk Takımı olmamızın ardından Capri - Napoli geçişini ilk kadın takımı olarak başarmayı çok istiyoruz... Her yaşta, her sosyo-ekonomik düzeyde, engelli- engelsiz, her kadının bunu isterse ve gerekli fiziksel ve zihinsel kondisyonu sağlarsa başarabileceğini göstermek öncelikli hedefimiz. Yeni yetişen genç neslimizin spora daha fazla katılımını sağlayarak bu konuda destek almalarını sağlamak... Sporda kazanılan başarıların gerçek hayattaki başarılara ışık tuttuğunun bilincinde olarak ulaşabildiğimiz herkese yüzmeyi sevdirmek istiyoruz" dedi. 9 Temmuz günü geçişi yapacak olan takımın antrenörü; Kamil Resa Alsaran ise yaptığı açıklamada; "Manş Denizi’ni geçen en yaşlı ve en son Türk’tür. Ulaşımın Çılgın Türkleri; Nesrin Olgun Arslan, Ayşe Yasemin Yıldırım, Çilem Çelik, Beyza Kordan, Bengisu Avcı, Rengin Ergin Börekçi geçiş için çok heyecanlılar. Capri Adasına’na yüzerek geçeceklerine inanıyorum" dedi.
Capri - Napoli Maratonu Hakkında
Capri, Sorrentine Yarımadası açıklarında, Napoli körfezinin güneyinde kalan bir İtalyan adası. Capri-Napoli 1992 yılından bu yana dünya üzerinde; 36 km’lik bir mesafeyi (23 deniz mili) geçmeyi gerektirecek Capri Adası’ndan başlayarak Napoli kıyılarında son bulan dünyanın en heyecanlı ve en zorlu yarışlardan biridir. Deniz ve hava koşullarına bağlı olarak önceki yıllarda yapılan yarışmalara göre 7-12 saat arasında bir vakitte tamamlanan rota için ciddi bir efor gerekmektedir.
Çılgın Türkler Kadın Takımı Yüzücüleri Hakkında
Takım kaptanı, Nesrin Olgun Arslan 1979 yılında Manş Denizini 15 saat 47 dakikada yüzerek geçen ilk ve tek Türk kadınıdır. Maraton yüzmeye 17 yaşında başladı. 4 kez Mersin, 2 kez Adana,birer kez de Çanakkale ve Kıbrıs maratonlarını yüzdü. Ayrıca Tramplen Atlamada 1976 yılında Türkiye şampiyonu oldu.
Ayşe Yasemin Yıldırım’ın 2013 Triatlon Şampiyonasında Türkiye 2.liği bulunuyor. 2013 yılında Çılgın Türkler Manş Takımında yer aldı. 27 Temmuz 2015’de takımıyla 15 saat 10 dk ile Manş Denizi’ni İngiltere’den Fransa’ya yüzerek geçti.
Çilem Çelik; 2008’de havuzda teknik yüzme eğitimine başladığında, antrenörünün teşvikiyle ilk Açık Deniz Yüzme tecrübesini Çanakkale boğazını 58 dk.’da geçerek yaşadı. 2013 ve 2014 yılında katıldığı bir çok yarışta da çok sayıda 1.’lik ve 2.’likleri oldu. Engelleri, engelsizlerle beraber aşmak onun için harika bir duygu! 27 Temmuz 2015’de takımıyla 15 saat 10 dk ile Manş Denizi’ni İngiltere’den Fransa’ya yüzerek geçti.
Rengin Ergin Börekçi; Urla ,Alanya, İstanbul Boğazı, Van ve Datça Kış Maratonu gibi 3-6,5 km arası çeşitli açık su yarışlarına ve TYF ve diğer organizasyonlarının havuz yarışlarına katılıp defalarca madalyalar aldı. 27 Temmuz 2015’de takımıyla 15 saat 10 dk ile Manş Denizi’ni İngiltere’den Fransa’ya yüzerek geçti.
Bengisu Avcı; 8 mayıs 1996 İzmir doğumlu. Open Water branşında iki LEN cup, ve bir Avrupa Gençler yarışmasına katılarak milli takıma girdi ve 3 defa Türkiye adına yarıştı. 2016 Datça Kış Yüzme Maratonu, 5K genel klasman 1.liği olmak üzere bir çok başarısı bulunmaktadır. Sırada da Capri adasını geçme hedefi bulunmaktadır.
Beyza Kordan, 14 yaşında ilk kez yüzme milli takımına girdi. 2012 Multinationals - Yunanistan kadrosunda yer aldı. 2012 Boğaziçi Kıtalararası Yüzme yarışlarında 51.15’lik derecesi ile 14-18 yaş bayanlar kategorisinde 1. oldu ve yarışa katılan en genç sporcu unvanını aldı. 2013-2014 yılları arasında ise Açıksu Milli Takımında yer aldı. 27 Temmuz 2015’de takımıyla 15 saat 10 dk ile Manş Denizi’ni İngiltere’den Fransa’ya yüzerek geçti.
Takım antrenörü; Kamil Resa Alsaran, 1993 yılından beri Boğaziçi, Çanakkale Boğazı, Meis-Kaş (triple yapan ilk kişi-22 km), Alanya, Urla, Değirmendere Deniz Maratonlarına ve İznik Göl Yarışı’na katılmış ve madalyalar almıştır. Yarı maraton ve triatlon yarışlarına da girmektedir. 4 Eylül 2012’de Manş Denizi’ni geçen en yaşlı ve en son Türk olmuştur. Derecesi olan 13 saat 19 dakika Türkler arasında en iyi 2. derecedir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.